Współczuje ludziom którzy najnormalniej w świecie lubią siedzieć w domu i czerpią z tego przyjemność albo są po prostu introwertykami. Pomijam oczywiście obecną sytuacje z tym koronagównem, ale takie spędzanie wolnego czasu w czterech ścianach jest bardzo nie wiedzieć czemu negatywnie odbierane przez społeczeństwo.
"Bo jak to tak hehe siedzisz tylko i zamulasz. Wyjdź w końcu z tej chałupy hehe bo ino siedzisz i siedzisz".
Ile to ja się w życiu nasłuchałem obelg w swoim kierunku i to głównie od własnych rodziców przez to właśnie, że preferuję rozluźniający pobyt we własnym pokoju niż szlajanie się gdziekolwiek.
To jest dla mnie nie pojęte, że ludziom przeszkadza sam fakt, że ktoś przesiaduje większość czasu w domu. Nigdy tego nie zrozumiem.
@ZdejmijTenAbazur tez tak mam, moge siedziec teraz w domu caly czas, serio. Nie nudzi mi sie. W sumie jak mialem 17-23 lata to tyle sie naimprezowalem ze starczy mi do konca zycia moze dlatego xD
@ZdejmijTenAbazur: ja osobiscie nie czuje rtoznicy miedzy pandemia a jej brakiem xD chociaz mam astme ale i tak nie wychodze,z ekstrawertyka w kilka lat bazujac na hujowych doswiadczeniach zamienildm sie w introwertyka
@ZdejmijTenAbazur: ale introwertyzm nie polega na siedzeniu w domu 24h/dobę. Można wychodzić codziennie na parę godzin i nie mieć z nikim kontaktu, ja tak mam przynajmniej
@InterferonAlfa_STG: Przed pandemią miałem gdzie, za co i z kim pojechać, ale i tak wolałem siedzieć w domu. Aczkolwiek głównym powodem takiego stanu jest moja dysmorfofobia.
@ZdejmijTenAbazur: no ok, masz swoja chorobe z numerkiem ICD-10. Ludzie tego nie rozumieja, traktuja Cie jak zdrowa osobe, a dla zdrowej osoby izolowanie sie jest niezdrowe.
@ZdejmijTenAbazur ja jestem ekstrawertykiem ale rozumiem siedzenie w domu, mnie jeszcze w-----a kult z-----------a, u mnie w domu tego nie ma, ale jak mieszkałem ze znajomymi i miałem wolne to mnie cisnęli że nic nie robię XD
@ZdejmijTenAbazur: Mojej żonie przeszkadza to że mi teraz nie przeszkadza siedzenie w domu, w końcu mogę sobie pomieszkać a nie n---------ć gdzieś cały czas, szkoda że pandemia była potrzebna ¯\_(ツ)_/¯, mam nadzieję że na wakację też nie będę musiał nigdzie jechać.
@ZdejmijTenAbazur: amen. Dla mnie nic się nie zmieniło prócz tego że gowniaki są w domu i jest jakaś szopka z zakupami. Moje najlepsze weekendy to było wejść do domu w piątek i wyjść w poniedzialek.
@Mr_Beniz kult introwertyzmu z definicji istniec nie może, bo nikt introwertyzmu nie będzie ekstrawertycznie głosił wbrew swemu introwertyzmowi. Więc na obecny stan rzeczy jesteśmy skazani.
@ZdejmijTenAbazur: a można być introwertykiem i wychodzić do lasów, nad jezioro, na rower/rolki? Czy można tylko siedzieć w domu? Bo nie wiem czy jestem czy nie
@ZdejmijTenAbazur: Zależy co robisz. Wiele osób podziwia np. że ktoś ładnie gra na jakimś instrumencie, albo zna dużo języków. Tego się nie nauczysz krążąc po mieście bez celu. Za to takie krążenie jest najbardziej sensownym z nierozwijających zajęć, bo jak chodzisz to spalasz kalorie, utrzymujesz prawidłową postawę ciała, nie wgapiasz się ciągle w jeden punkt. Oczywiście nie twierdzę, że ocenianie czyjegoś stylu życia jest ok, ale jest to tak powszechne
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
"Bo jak to tak hehe siedzisz tylko i zamulasz. Wyjdź w końcu z tej chałupy hehe bo ino siedzisz i siedzisz".
Ile to ja się w życiu nasłuchałem obelg w swoim kierunku i to głównie od własnych rodziców przez to właśnie, że preferuję rozluźniający pobyt we własnym pokoju niż szlajanie się gdziekolwiek.
To jest dla mnie nie pojęte, że ludziom przeszkadza sam fakt, że ktoś przesiaduje większość czasu w domu. Nigdy tego nie zrozumiem.
#przegryw #introwertycy
W sumie jak mialem 17-23 lata to tyle sie naimprezowalem ze starczy mi do konca zycia moze dlatego xD
chociaz mam astme ale i tak nie wychodze,z ekstrawertyka w kilka lat bazujac na hujowych doswiadczeniach zamienildm sie w introwertyka