Wpis z mikrobloga

@Shewie: bez przesady, to przecież żabnica która jest doskonałą rybą serwowaną nie tylko w Azji ale i wielu krajach Europy; wygląda dziwnie ale to nie jest jakaś ryba głębinowa czy inne "UFO"
  • Odpowiedz
@DIO_: @Shewie: Jej ciało pod wpływem wrzątku tak reaguje, ale tam nie ma żadnych ruchów wykonanych przez rybę, jest martwa xD

Raczej w droższych restauracjach się ją je - je się w zasadzie tylko ogon i nie ma w nim żadnej ości - zero.
  • Odpowiedz
@Amasugiru: @pcstud: Uspokoiliście mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szkoda, że najbliżej żabnicę to dam radę zjeść w jakiejś Hiszpanii, albo Portugalii. Chyba, że jest w Selgrosie.
  • Odpowiedz
@pcstud: większość tego nie wie, bo stary jak bije karpia to każe im oczka zasłaniać. A żabnica tutaj na tym gifie, została polana wrzątkiem aby skóra lepiej odchodziła od mięsa, gdyż skóra żabnicy jest dość twarda. Podobnie robi się z polskim węgorzem oraz miętusem. PS. Wiecie wykopki ze ciało węgorza rusza się dobre parę godzin po ucięciu łba, a nawet po pokrojeniu w dzwonka.
  • Odpowiedz