Wpis z mikrobloga

@sicerto: Dziękuje :)

@zagu: Proszę, poniżej proporcje na ciasto i kalkulator do obliczeń, typ american bez kamienia wychodzi mi najlepiej, w tym konkretnym przypadku nawodnienie 60%.

Od razu Po zrobieniu ciasto przynajmniej na noc 12h do lodówki, później podzielić na kulki (jak chcesz więcej niz jedno) i zostawic na 2-4h poza lodówka, pod przykryciem do temp pokojowej. Wyrobić ciasto tylko rękami, nie dotykać boków bo nie wyrosną. Reszta składników wedle
miiihau - @sicerto: Dziękuje :)

@zagu: Proszę, poniżej proporcje na ciasto i kalkula...

źródło: comment_1587483474lHjhgsHQUhRxcr3B5OPpxi.jpg

Pobierz
@miiihau to nie wiem jak to robisz, że masz zwęglone boki ;p mi się spalają składniki (a raczej ser), a ciasto ledwo rumiane. Też 250, termoobieg, około 7-10 min. Przepis zbliżony do Twojego, oczywiście mąka 00.