Aktywne Wpisy
noniezlepl +869

#nieruchomosci #gospodarka #gielda Jak to możliwe, że w Polsce obecnie najlepiej rozwijają się proste zawody, jak budowlaniec czy pracownik dyskontu? Dlaczego płace w tym sektorach stają się coraz wyższe w porównaniu do stanowisk specjalistycznych?
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje

Jedna firma od projektorów podesłała mi taką propozycję:
- projektor Acer V6820i 5500 zł
- ekran elektryczny Elite Screens (110 cali) SKT110XH-E24-AUHDn- 3500 zł
Razem wychodzi 9000 zł. Wydaje mi się, że trochę dużo. Nie mam konkretnego budżetu. Projektor ma być odpalany sporadycznie. Nie wiem czy podpasuje, bo nigdy nie korzystałem. Nie ma być zamiennikiem telewizora, bo telewizor będzie codziennie chodził pewnie 60-65 cali.
PS. Czy jest sens robić sobie w domu specjalnie w salonie białą ścianę żeby zaoszczędzić kasę na ekranie? W miejsce białej ściany mam po prostu ładną zabudową zaprojektowaną (mech, drewniane lamele, płyty betonowe ścienne itp.), bo to ściana najbardziej na widoku.
#projektor #rzutnik #kinocebulowe #kino #projektory
Doradzicie coś? W jaką markę uderzać? Koniecznie ekran? Jaki budżet będzie sensowny?
1) Ekran 150 cali:
https://esmart.de/esmart-professional-tatenso-tension-leinwand.html
2) Projektor:
- Epson EH-TW7000