Wpis z mikrobloga

Miruny kochane, jaki projektor i ekran do niego optymalnie o najlepszym stosunku ceny do jakości? Salon w domu 80 m2. Myślałem o HD/4K i ekranie minimum 100 cali. Fajnie jakby hulał z głośnikami 5.1 czy 7.1. Nie mam niestety białej ściany, więc musi być chyba ekran. Budżet- nie mam konkretnego, im mniej wydam cebulionów tym lepiej.

Jedna firma od projektorów podesłała mi taką propozycję:
- projektor Acer V6820i 5500 zł
- ekran elektryczny Elite Screens (110 cali) SKT110XH-E24-AUHDn- 3500 zł

Razem wychodzi 9000 zł. Wydaje mi się, że trochę dużo. Nie mam konkretnego budżetu. Projektor ma być odpalany sporadycznie. Nie wiem czy podpasuje, bo nigdy nie korzystałem. Nie ma być zamiennikiem telewizora, bo telewizor będzie codziennie chodził pewnie 60-65 cali.

PS. Czy jest sens robić sobie w domu specjalnie w salonie białą ścianę żeby zaoszczędzić kasę na ekranie? W miejsce białej ściany mam po prostu ładną zabudową zaprojektowaną (mech, drewniane lamele, płyty betonowe ścienne itp.), bo to ściana najbardziej na widoku.

#projektor #rzutnik #kinocebulowe #kino #projektory
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bylembordo: Tak, bez sensu się zastanawiać dniami czy tygodniami. Bardziej obserwowałbym ceny, na co jest promocja, bo w tej półce cenowej między sprzętami jest mała różnica. Jakby tańszy był Acer to brałbym Acera a jak tańszy Epson to Epsona. Sprawdziłbym różnicę na allegro i ceneo i zobaczył co najsensowniej wychodzi. Inna sprawa, że TV mam 82 cale i projektor odpalam rzadko, raz na parę tygodni...
  • Odpowiedz