Wpis z mikrobloga

@BotRekrutacyjny kiedyś powiedziałbym że od kupna pojemników, podpuszczki, kultur bakterii itp. Dziś mogę powiedzieć że trzeba się mocno zastanowić nad tym czy to się opłaca bo proces produkcji wymaga serio ogromnej ilości czasu z uwagi na: czystość, wszystko musi być odkażone bo się nie uda, dużej kuchni, odpowiednich garnków oraz termometru. Sam proces przygotowania stanowiska pracy to już sporo. No i jak chcesz wędzony to potrzebujesz wędzarnie :p Gdybym wiedział na początku
@BotRekrutacyjny no z piwem jest dokładnie tak samo. Zasadniczo do sera spoko, dwa palniki wystarczą mi chodzi o metraż kuchni jako pomieszczenia. W starym mieszkaniu była za mała z 5m2 miała, teraz mam kuchnie 14m2 i to zupełnie inny poziom, jest zdecydowanie łatwiej, zwłaszcza że przy serze dużo się dzieje i potrzebujesz blatu. Spróbuj z kiełbasą, nadziewarke z osprzętem kupisz do 100zl i jak masz balkon to możesz kupić taką balkonową wędzarenke