Wpis z mikrobloga

@Ingvarr100th: Pikietujacych to chyba ( też usunieto i maja sprawe za pikiete w strefi zakazanej i posłużono sie tym, że obok jest jakis budynek zwiazany z atomistyka czy coś w tym stylu. Przez to wysokosc ewentualnych kar finansowych jest wyższa.
Rosjanom nie zależy na takiej wojnie z Czechami jak z PL. Tam jednak prezydent jest wrecz prorosyjski i nie chca się zbyt negatywnie prezenowac - stad działanie wobec pikietujacych.
  • Odpowiedz
Pikietujacych to chyba ( też usunieto i maja sprawe za pikiete w strefi zakazanej i posłużono sie tym, że obok jest jakis budynek zwiazany z atomistyka czy coś w tym stylu.

@szurszur: Ale oni w Rosji protestowali, więc czemu Rosjanie mieliby ich usuwać?
  • Odpowiedz
Rosjanom nie zależy na takiej wojnie z Czechami jak z PL. Tam jednak prezydent jest wrecz prorosyjski i nie chca się zbyt negatywnie prezenowac - stad działanie wobec pikietujacych.

@szurszur: @Ingvarr100th: Nawet nie chodzi o to czy prorosyjski czy nie- każdy rząd Czech miał gdzieś i po prostu robili z Rosjanami interesy, bo Polska je zarzuciła całkowicie po 89 r i oni wypełnili niszę, choć trzeba przyznać, że dobrych kilka
  • Odpowiedz
@Kuklak: No własnie dlatego, że chca kontrolowac stopien napiec miedzy Rosja i Czechami. Do tego protestujacy nie sa z partii władzy, ale marginalnej pozaparlamentarnej. Nawet nie wiem czy ona jest zarejestrowana.
  • Odpowiedz
@Minister_Vulva: Czy twierdzisz, że działacze Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej jak np. Giennadij Ziuganow i Iwan Mielnikow, nie są rosyjskiej narodowości? I że Iwan Koniew, Gieorgij Żukow, Fiodor Tołbuchin, Siemion Budionny, Filipp Golikow, Leonid Goworow, Iwan Fiediuninski, Kiriłł Mierieckow, Markian Popow, Pawieł Kuroczkin, Maksim Purkajew i Piotr Sobiennikow nie byli Rosjanami?

I czy Rosjanami nie byli np. Wiaczesław Mołotow, Michaił Kalinin, Nikołaj Bułganin, Gieorgij Malenkow, Michaił Susłow, Nikołaj Szwernik, Iwan Sierow, Dmitrij
  • Odpowiedz
@United: Dokładnie. Zastanawiam się, jak wyglądałaby Rosja, gdyby to nie Iwan Groźny podbił Nowogród Wielki a Nowogród Wielki zajął Moskwę. Republika kupiecka vs. moskiewskie samodzierżawie napędzane traumą po Złotej Ordzie.
  • Odpowiedz
@Asarhaddon: Cezaropapizm.

Wiesz dlaczego nienawidzę rewolucji? Bo zmiotła z powierzchni ziemi monarchię i arystokrację a nie potrafiła poradzić sobie z galilejczykami. W dodatku zamiast iść w kierunku demokracji liberalnej (którą jestem w stanie zaakceptować) podąża drogą kleronacjonalistycznej dyktatury kgb-owca.

Powtórzę to kolejny raz: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednych bohaterem jest Dmowski i Piłsudski dla innych Baron von Ungern-Sternberg.
M.....a - @Asarhaddon: Cezaropapizm.

Wiesz dlaczego nienawidzę rewolucji? Bo zmiot...

źródło: comment_1587217681NqekUm9l9FHfbdZbgknzFO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Minister_Vulva: Miałem zastrzeżenia jedynie do tej części Twojej wypowiedzi, gdzie nazwałeś Rosjan wspaniałym narodem bo jakoś nigdy jako tacy mi sie oni nie jawili, bez wzlędu na to, jaki system nimi pomiatał. Jak powiedziałem, jedyne, co tam jest interesujące to literatura i fakt, że to wszystko się jeszcze jakoś tam kręci.
  • Odpowiedz
@Asarhaddon: Jakoś...
To w ogóle się tam COŚ kręci?
Poza unowocześnianiem tortur ma się rozumieć.

Lepiej by dla Rosji było jakby podzieliła się na niezależne państwa.
  • Odpowiedz