Wpis z mikrobloga

Przeglądam jak co rano artykuły w internecie i trafiłem na zdjęcie z wczorajszego wydarzenia pod patykiem w Warszawie, a mianowicie "Strajk Przedsiębiorców". Moją uwagę przykuło jedno zdjęcie, czy Policjanci nie potrafią prawidłowo założyć maseczki na twarz? Przecież taki sposobem stwarzają zagrożenie dla innych uczestników ruchu pieszego w miejscach publicznych. #warszawa #covid19 #koronawirus #policja #kiciochpyta
WCB9968 - Przeglądam jak co rano artykuły w internecie i trafiłem na zdjęcie z wczora...

źródło: comment_1587011674RFy4mlto70qh7bHNlC1GTb.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WCB9968: najlepsze że maseczki z tym plastikiem chu.a dają. Bo jak się wydycha to powietrze przez zawór wylatuje i nie jest filtrowane. Więc jak ktoś jest chory to i tak zaraża.
  • Odpowiedz
@varmiok: jakis czas temu pisalem o tym pod postem osoby szyjacej maseczki. Z calym szacunkiem i respektem ze szyja, ale nie rozumiem dlaczego wszyscy uparli sie na mocowanie za uszy. O wiele wygodniejsze i praktyczniejsze jest mocowanie za tyl glowy albo za szyje (°°
  • Odpowiedz
@varmiok
Te maseczki które oni mają nie obcierają uszu, bo gumka okala całą głowę.
Osobiście noszę taką codziennie w pracy. Inną sprawa, że nie czepiał bym się wszystkich policjantów ze zdjęcia. Ja na przykład nie zakładam dolnej gumki na szyję, tylko wyżej obok tej górnej, bo na szyi nie jest wystarczająco napięta i nie dociska maski.
  • Odpowiedz
@Prusti
Moja żona szyje maseczki i też zawsze upierałem się, że lepiej wokół głowy. Jednak po przetestowaniu różnych wersji jej wyrobów okazało się, że wersja za uszy jest bardziej uniwersalna. Ewentualnie troczki do wiązania, ale jest to rozwiązanie mniej wygodnie, gdy trzeba maseczkę ściągać i zakładać wiele razy w ciągu dnia.
Jeśli jest odpowiednia, okrągła gumka o odpowiedniej długości i elastyczności to nie naciąga uszu, a zapewnia dobre przyleganie.
W tej
  • Odpowiedz
najlepsze że maseczki z tym plastikiem chu.a dają. Bo jak się wydycha to powietrze przez zawór wylatuje i nie jest filtrowane.

@Luk1N: ale wiesz, że wirus raczej nie lata sobie sam w powietrzu tylko na kropelkach wody ? Chodzi właśnie o to, aby te krople zatrzymać.
  • Odpowiedz