Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
W #pubg mam stabilne 40-50 fps, ale czasami gra się freezuje na 0.5-2 sekund. Zdarza się to tylko przy spotkaniu z innymi graczami, uderzeniami pojazdów w obiekty i lądowaniu.
Ustawienia na wydajności.
I5-7500, 1050ti gaming x, SSD, 8 ramu. Myślałem, że to problem z dyskiem i wymieniłem hdd na ssd, ale to nie to. Na menadżerze zadań widzę, że procek ma 70%, a ram 80% (6,2 z 8 GB). Grafa ok. 40-50%.
Ma ktoś jakiś pomysl jak to usprawnić?

16 ramu?

#gry #komputery #pcmasterrace #steam #pc
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NoNameNoIdeaNoLife: ta gra ma tak s---------ą optymalizację że nawet na high endowych pc potrafi tak freezować. Poza tym od kilku miesięcy występuje utrata pakietów w losowych momentach i to się objawia właśnie takimi freezami chwilowymi.
  • Odpowiedz
  • 0
@ReDHunter: nie, znajde to w uefi czy muszę jakiś program instalować?
@Szolek: na speedtescie 5ping/40pobierania/10wysylania. Przed koroną pobieranie i upload były 4 razy większe, ale lagi takie same. Kabel nie wchodzi w grę, ale w innych grach lagow nigdy nie mam a ping trzyma sie w granicach do 50.
@marjanoos: dual, procek nie dawno wymieniałem z g4560, i zniknęły lagi takie zwykłe, ale zostały te co
  • Odpowiedz
@NoNameNoIdeaNoLife: No ja mam np. problemy z cs:go bo mam ogromne mikrościęcia, ale R6 za to chodzi wspaniale, a skoro r6 chodzi dobrze, to znaczy, że problemem jest prawdopodobnie sam PUBG ¯\_(ツ)_/¯
Na wszelki wypadek jednak możesz sprawdzić temperatury w PUBG, Rainbow pomimo dobrej grafiki nie naciska na kartę tak samo jak PUBG.
Ja np. grając w Hunta mam 67 stopni na GPU, a grając w R6 mam od 55-59,
  • Odpowiedz
  • 0
@Amasugiru: @ReDHunter: @Nowa_Zielonka_:
Chciałem wymienić monitor, ale w takim razie to może poczekać, co lepiej teraz zrobić:
1. Wymienić procek z i5-7500 na coś innego na sockecie lga1151 (sądzę ze na i5-8400).
2. Zmienic procek z płytą główną na coś innego.
3. Wymienic ram z 2x4 na 2x8 (ddr4 ofc).
4. Wymienic grafe 1050 ti na 1650/1070.
  • Odpowiedz