Aktywne Wpisy
lajsta77 +79
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
ataeB +5
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
Ustawienia na wydajności.
I5-7500, 1050ti gaming x, SSD, 8 ramu. Myślałem, że to problem z dyskiem i wymieniłem hdd na ssd, ale to nie to. Na menadżerze zadań widzę, że procek ma 70%, a ram 80% (6,2 z 8 GB). Grafa ok. 40-50%.
Ma ktoś jakiś pomysl jak to usprawnić?
16 ramu?
#gry #komputery #pcmasterrace #steam #pc
@Szolek: na speedtescie 5ping/40pobierania/10wysylania. Przed koroną pobieranie i upload były 4 razy większe, ale lagi takie same. Kabel nie wchodzi w grę, ale w innych grach lagow nigdy nie mam a ping trzyma sie w granicach do 50.
@marjanoos: dual, procek nie dawno wymieniałem z g4560, i zniknęły lagi takie zwykłe, ale zostały te co
Do monitorowania temperatur możesz użyć; HWINFO64 albo HWmonitor, z tego wszystkiego najlepszy byłby chyba MSI Afterburner tak żebyś mógł monitorować tempereatury podczas grania
Masz obczaj sobie filmik
https://www.youtube.com/watch?v=6NNsb1l6nO8
Na wszelki wypadek jednak możesz sprawdzić temperatury w PUBG, Rainbow pomimo dobrej grafiki nie naciska na kartę tak samo jak PUBG.
Ja np. grając w Hunta mam 67 stopni na GPU, a grając w R6 mam od 55-59,
To już sporo mówi zarówno o powodzie ścin jak i o samym użytkowniku ( ͡°
Btw to jest najmocniejsza 1050ti, wersja gaming x frozen coś tam od msi. Pobiorę wszystkie programy od podzespołów, i przejrzę czy wszystko styka.
Chciałem wymienić monitor, ale w takim razie to może poczekać, co lepiej teraz zrobić:
1. Wymienić procek z i5-7500 na coś innego na sockecie lga1151 (sądzę ze na i5-8400).
2. Zmienic procek z płytą główną na coś innego.
3. Wymienic ram z 2x4 na 2x8 (ddr4 ofc).
4. Wymienic grafe 1050 ti na 1650/1070.
Punkt 1 odpada, bo socket ten same ale inny chipset, podziękuj Intelowi
2. To już prędzej, ale potem i tak grafika będzie niedomagać
3. Jak najbardziej
4. 1660 Super
@NoNameNoIdeaNoLife: te sciny wszyscy doswiaczaja od paru tygodni. to prostu z-----e serwery.