Aktywne Wpisy
rysio77 +588
Życie jest p------e. Brat 28 zdecydował zakończyć swoje życie. Mama bez pęcherza (rak pęcherza), w trakcie immunoterapii, leży w szpitalu po polekowym uszkodzeniu wątroby, cudem żyje, ma silną wolę życia, mimo tego wszystkiego.
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł

pangkor +249
#rower #gravel #chorwacjarowerem
Miało być ok 110km a wyszło 85.
Okazało się że ta czerwona ziemia to glina i po deszczu lepi sie jak plastelina. Cały rower mi okleiło aż mi się koła zablokowaly. No ale morze blisko to szybkie mycie i dalej w drogę.
Miało być ok 110km a wyszło 85.
Okazało się że ta czerwona ziemia to glina i po deszczu lepi sie jak plastelina. Cały rower mi okleiło aż mi się koła zablokowaly. No ale morze blisko to szybkie mycie i dalej w drogę.
źródło: IMG20250426110623
Pobierz

#include
using namespace std;
void f(int n) {
cout << n;
while (n<4) {
n = n+1;
f(n);
}
}
int main()
{
f(1);
return 0;
}
jest 12344344, a nie po prostu 1234 ?
#cpp #c++ #programowanie #informatyka #komputery
@erwit: a nie count?
wykonywanej funkcji f(n) i dokancza pętlę.
@Maav: dlaczego nie sa rowne, dlaczego nie wywoluje w takim raze jeszcze raz funkcji z wartoscia np. 2 tylko z 3 i 4?
f(1):
tl;dr każde wywołanie funkcji tworzy nową kopię zmiennej n, o nowej wartości (zgodną z wywołaniem), która zakrywa poprzednią wartość, dopóki funkcja nie zakończy działania.