Wpis z mikrobloga

Mireczki, chciałbym trochę zadbać o kota, który żyje u rodziców na podwórku. Planuję zamówić dla niego obrożę Foresto przeciwko kleszczom i od razu jakiś przyrząd do wyciągnięcia obecnych kleszczy. Co jeszcze polecacie zamówić? Myślałem o jakiejś szczotce do sierści (długą sierść ma kot) i ewentualnie lepszej karmie niż to co je teraz, ale niestety nie znam się na tym :( doradzicie coś jeszcze?

#koty #zwierzaczki
  • 4
@Cookiee: Jak kor biega to nie kupuj obroży, ponieważ jest ona niebiezpieczna dla kitku (mogą się gdzieś zaczepić o gałąź na drzewie czy płot). Lepsze są spraye na kleszcze dla kotów (np. Fiprex). Zamiast szczotki używam grzebienia Furminator, to chyba najlepsze co miałam do tej pory dla kotów. A karma - ja mam mokre Feringa i suche Purizon, są dobre składnikowo (chociaż teoretycznie suchego nie powinno się dawać kotom)
@Cookiee ja proponuję krople przeciwko kleszczom zamiast obroży. Ze szczotek u nas najlepiej sprawdza się typowe "zgrzebełko" (ono pozwala usunąć najwięcej martwych włosów) i jakaś szczotka typu tangle teezer - koty ją absolutnie uwielbiają.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lonate: @Asgareth: hmm, w takim razie przemyślę te krople. A jeśli chodzi o szczotkę, to zależałoby mi na czymś co sprawdzi się przy dłuższej sierści. Kitkowi na wiosnę lubi się kołtunić sierść podczas jej zrzucania i jakoś trzeba temu zapobiegać