Wpis z mikrobloga

Czytam Język TypeScript. Tajniki Programowania Wydanie II. Kupilem za 29 złotych. Bardzo dobrze napisane kompendium uwzględniające, że pod spodem jest JavaScript. Jak na razie polecam. Prowadzi za rękę, nadaje się dla początkujących

Btw. Deklaracja wlasciwosci w kontruktorze to absurdalny pomysl ktory niestety wykorzystali tworcy #angular

https://polishwords.com.pl/ebooki/jezyk-typescript-tajniki-kodu-wydanie-ii/jeztyp_ebook

#typescript #naukaprogramowania #programujzwykopem
tomaszs - Czytam Język TypeScript. Tajniki Programowania Wydanie II. Kupilem za 29 zł...

źródło: comment_1586598938oh5tdkn3a8v5KTNUoUFkCB.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
Dodam ze DI w konstruktorze można co prawda obejsc ale to tez jest problematyczne.

I ze TS i tak jest swietny ale no coz... To mi się nie podoba
  • Odpowiedz
@tomaszs za dużo powiedziane. Z opcji frontendowych to znam go po prostu najlepiej.
Niestety życie rzuciło mnie na przerzucanie danych do hurtowni. Także całe życie ssis i Spark.
  • Odpowiedz
@tomaszs
W środowisku "prawdziwych" programistów ssis jest dosyć pogardzanym tworem. Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie.
Robi robotę. Najważniejsze to super edytor na visual studio. Nite musisz być super zaawansowany, żeby robić fajne etl.
Generalnie polecam chociaż że względu na to, że to nigdy nie była HOT technologia to i teraz już nowych projektów raczej się w tym nie uświadczy.

Połowa korpo z początków lat 00 na tym stoi. Zazwyczaj to narzędzie wybierali
  • Odpowiedz
@tomaszs:
Praca z danymi zawsze mnie jarała.
Jesli chcesz coś w tym kierunku się podszkolić to polecam książkę guru DWH Pana Kimballa i jego książkę o ETL.

A co do Databricksów to polecam założyć sobie konto Microsoftu i na Azure wtedy masz do wykorzystania 50$. Całkowicie wystarcyz, żeby pobawić się
  • Odpowiedz