Wpis z mikrobloga

#!$%@? jest #!$%@? problem z dostepem do sklepow. kolejki w tym momencie przed biedronką (22:00) to 20 osób. Generalnie nie da rady zrobić zakupów totalnie, mamy farta ze zrobilismy zakupy kilka dni temu. To jeden problem - konsumencki. Drugi problem to to że takie biedronki, lidle, sredniej wielkosci sklepy i duze sklepy beda padac jak muchy niedlugo. one nie sa przystosowane do malej sprzedazy jaka teraz jest wprowadzona. jeszcze sie cieszymy ze wszyskto jest ale tak na prawde te firmy jeszcze nie podliczyly strat

#koronawirus #gospodarka
  • 9
@p_z_jedenastu: Przed chwila wróciłem z Lidla, 30 minut w kolejce pod sklepem przed zakupami, rękawiczki przy wejściu się skończyły, więc połowa osób o sklepie chodzi bez rękawiczek. Najgorsze, że 1/3 osób na zakupy idzie parami, jakby jedna osoba z rodziny nie potrafiła zrobić zakupów zapisanych na kartce i tylko sztucznie wydłużają kolejkę.
a co powiesz o lokalnych sprzedawcach?

@lukdjy: ja np wolę nie ryzykować kolejek w biedronkach i zakupy robię częściej w lokalnym sklepie niż przed pandemią. Nie podejrzewam, że jestem jedyny ;)