Wpis z mikrobloga

@adrninistrator: Widzę, że dwa razy masz wpis (niech żyje działający wykop) i tam ci wmawiają pierdoły o rurkach. Nie słuchaj ich, potem piszą: "ratunku, moje piwo po 7 dniach nie bulka".
Natomiast to butelkowanie... no to jest raczej styl winiarski. Nie wiem jak korki reagują na gaz w piwie, ale jakoś bym im nie ufał (szampana się tak nie korkuje). Pozbieraj sobie butelki z piw, kup kapsle, zainwestuj w kapslownicę... Niech
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nemrod: nie wiem jakie blg. Właśnie głupio że nie skombinowalem butelek. Myślałem że te plastikowe wystarcza. Ale musiałem się ratować szklanymi.

Wsypalem łyżkę cukru do każdej butelki przed wlaniem piwa. I odpowiednio więcej do tej butelki po płynie odkażającym. Chyba wystarczy by dobrze zagazowało, nie?
@adrninistrator: Pierwsza sprawa to blg. W sumie nie wiesz jak mocne jest piwo i ile powinno stać na fermentacji oraz do ilu zeszło - ten pływak z podziałką to jest pare złotych. Więc nie wiesz, czy np. piwo jest dofermentowane, czy nie. Plus taki, że najwyżej rozedmie butelki zamiast je rozsadzić. No taka partyzantka na całego, a w sumie niewielkim wysiłkiem dałoby się to zrobić dobrze.
@wertychochlik: No, większość jest
@adrninistrator: jestem fanem piweczka w butelce po żubrówce białej :D
Polecam podcast Alchemia od pierwszych odcinków, można tam usłyszeć wiele użytecznych informacji ;)
No i ostatecznie, co to jest za piwo? Brewkit? Jakie drożdże tam dodałeś?
@Nemrod: Masz rację, nie jest tak źle. Po przeczytaniu "łyżka cukru na butelkę" nie zwróciłem już szczególnej uwagi na zdjęcie :D
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wertychochlik: @Nemrod: konkretną partyzantka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja propsuje :D te butelki i korki po wódce raczej szczelne nie będą i nie powinno rozwalić. Ciekawy jestem jak pić z tego dużego baniaka? Bo chyba za jednym posiedzeniem najlepiej walnąć bo gaz uleci ( ͡° ͜ʖ ͡°)