Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gumon: to ja wiem, ale mam taki problem ze nie mam kostki ani kabli do niego i muszę wiedzieć jak podłączyć tak, żeby było zgodnie ze sztuką, bez druciarstwa
@Spofity jeden kabel idzie z bezpiecznika a drugi do żarówki wstecznego, kolejność w kostce w zasadzie nie ma znaczenia , to ty nie masz tam kabli wcale czy się wtyczka urwała?
@Spofity: To chyba byś potrzebował schematów fabrycznych VW gdzie jest opisane każde złącze po drodze obwodu, bo zwykle w ogólnych to będzie jak gumon napisał zasilanie z bezpiecznika do czujnika a dalej do żarówki może co najwyżej kolory przewodów zobaczysz.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Spofity: W starszych vagach zwykle zasila świateł cofania to był czarno-niebieski a od czujnika do lamp szedł niebiesko-czerwony.

@biskup2k: dzięki, o taką informację mi chodziło
@Spofity: +12 po stacyjce idzie (czarnym kablem) na bezpiecznik, 5A F29 - F30 (w zależności od rocznika autka) w kabinie. Następnie plus idzie do włącznika wiateł cofania na skrzyni biegów na pin nr 1(kolor kabla czarno czerwony). Z pinu nr 2 czujnika(kolor kabla czarno niebieski)plus idzie na żarówkę w lampie. Masa dla lampy (brązowy kolor kabla) jest wspólna dla wszystkich żarówek w lampie tył. Brana jest z blachy pod boczkiem w