Aktywne Wpisy

Lewusx +104
Siemanko.
Kolejna gruba przemiana, tym razem w pełni naturalna, bez spalaczy, bez dopingu.
Zdjęcia przed - 14 maja, 2024.
Zdjęcia po - 2 lutego, 2025.
Kolejna gruba przemiana, tym razem w pełni naturalna, bez spalaczy, bez dopingu.
Zdjęcia przed - 14 maja, 2024.
Zdjęcia po - 2 lutego, 2025.
źródło: 90A98B4D-3E5D-46CF-B624-FFEB640C80DB
Pobierz
konstanty400 +35
Trzymajcie kciuki. Ucze sie c++. Ludzie co pracują w c++, trzymajcie się tam bo za kilka miesięcy wjeżdżam w rynek it jak w masełko (。◕‿‿◕。)
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #cplusplus
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #cplusplus
źródło: temp_file1970513753292741478
Pobierz

Pobrałem i wrzuciłem na pendrive minta 19.3 Xfce, żeby zainstalować go na starym lapku, ale ekran się rozrywa i flickeruje jak na filmiku. Dosłownie przed chwilą był na nim windows xp sp2 i nic takiego się nie działo, w biosie też spokój.
#linux #mint #komputery
zainstaluj jeszcze raz xp albo 7 i zobacz czy bedzie to samo, jak nie to zainstaluj sterownik do karty graficznej i znowu zobacz czy tez beda takie cuda. Sprawdz sumy kontrolne pobranego .iso i porownaj z tym na strone distro.
Komentarz usunięty przez autora
Spróbuj pobrać jakiegoś minta 18
Ewentualnie możesz spróbować z Xubuntu.
W między czasie popatrze na necie może coś ci znajdę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja bym najpierw pobawił się ze sterami a dopiero instalował coś nowego xd
Możesz wcisnąć ctrl alt F2?
Jeśli tak to ubij login manager i doinstaluj stery.
@matejss: @wolny_kangur: ściągnąłem lubuntu i chyba idzie bez zarzutu
Ogólnie wygląda to jak taki typowy sterownik problem.
źródło: comment_1586455784y9kQpGYccpWCcakXuNXjLM.jpg
PobierzZe starszymi sprzętami z reguły bardzo fajnie działa debian / MX Linux czy właśnie takie lubuntu / xubuntu.
Albo arch bazowane dystro typu manjaro
Z doświadczenia mojego i moich znajomych głównie to jak na mintcie zdarzały się problemy z nie wiadomo jakiego powodu to na debianie śmigało.
Mint jak jest uważany przez dużą część użytkowników linuxa jako dobry start dla nowego (i tutaj się 100% zgadzam), to ma on coś w sobie, że potrafi po prostu nie kliknąć szczególnie na starszych sprzętach.
Niestety nie mam