"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki" - pisze reporter Patryk Michalski z RMF FM.
@spere: Oni myślą, że jak ktoś ma w dupie te wybory, to zmuszony do głosowania przez PiS, odda głos na Dudę? xD A przypomnę, że zazwyczaj nie głosuje prawie połowa obywateli.
@ponury_szatniarz: jeśli działa jak powinno to nie, bo komisja zamkniętą kopertę z głosem oddziela od kartki z nazwiskiem i wrzuca do urny Ale to każe spytać jak chcą wykryć że to ja wysłałem im zbiór memów zamiast karty wyborczej, jeśli odkryją to dopiero przy liczeniu
@kezioezio: co za różnica na kogo oddasz głos, nawet jak oddasz na kogoś innego to magicznie zamieni się na krzyżyk przy nazwisku "Duda". Może i uwiera mnie foliowa czapeczka, ale patrząc po tym co się ostatnio dzieje i co odwalili dzisiaj to wszystko jest możliwe
@nocnazjawa: wiesz, jeśli zakładasz że komisja jest ustawiona (bo w teorii każdy sobie patrzy na ręce, jedna osoba tego nie robi), to mamy do czynienia z dużo większym problemem xD
@1519868: karta leci na adres jaki mają w spisie wyborców, w domyśle z adresu zameldowania ale możesz do 5 dni przed wyborami dopisać się do innego spisu Inna sprawa że ląduje w skrzynce na listy, co jest średnio bezpieczne ¯\_(ツ)_/¯
"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki" - pisze reporter Patryk Michalski z RMF FM.
#wybory #sejm #bekazpisu #koronawiru #polityka
w tej pierwszej będzie twój PESEL i twoje nazwisko, aby było wiadomo że każdy głosował tylko raz
Ale to każe spytać jak chcą wykryć że to ja wysłałem im zbiór memów zamiast karty wyborczej, jeśli odkryją to dopiero przy liczeniu
Komentarz usunięty przez autora
Inna sprawa że ląduje w skrzynce na listy, co jest średnio bezpieczne ¯\_(ツ)_/¯