Wpis z mikrobloga

Co kurfa? xDD

"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki" - pisze reporter Patryk Michalski z RMF FM.

#wybory #sejm #bekazpisu #koronawiru #polityka
spere - Co kurfa? xDD 

"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie wymusza n...

źródło: comment_158619814638A51uivChrdGRQN4PfPEk.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spere: poczta zgubi przesyłkę i cyk do więzienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba będzie trzeba nagrać telefon jak się oddaje kartę xD
  • Odpowiedz
@spere: Oni myślą, że jak ktoś ma w dupie te wybory, to zmuszony do głosowania przez PiS, odda głos na Dudę? xD A przypomnę, że zazwyczaj nie głosuje prawie połowa obywateli.
  • Odpowiedz
@ponury_szatniarz: w jednej kopercie będzie druga zaklejona koperta anonimowa z twoim głosem,

w tej pierwszej będzie twój PESEL i twoje nazwisko, aby było wiadomo że każdy głosował tylko raz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 33
@ponury_szatniarz: jeśli działa jak powinno to nie, bo komisja zamkniętą kopertę z głosem oddziela od kartki z nazwiskiem i wrzuca do urny
Ale to każe spytać jak chcą wykryć że to ja wysłałem im zbiór memów zamiast karty wyborczej, jeśli odkryją to dopiero przy liczeniu
  • Odpowiedz
@kezioezio: co za różnica na kogo oddasz głos, nawet jak oddasz na kogoś innego to magicznie zamieni się na krzyżyk przy nazwisku "Duda". Może i uwiera mnie foliowa czapeczka, ale patrząc po tym co się ostatnio dzieje i co odwalili dzisiaj to wszystko jest możliwe
  • Odpowiedz
  • 0
@nocnazjawa: wiesz, jeśli zakładasz że komisja jest ustawiona (bo w teorii każdy sobie patrzy na ręce, jedna osoba tego nie robi), to mamy do czynienia z dużo większym problemem xD
  • Odpowiedz
  • 0
@1519868: karta leci na adres jaki mają w spisie wyborców, w domyśle z adresu zameldowania ale możesz do 5 dni przed wyborami dopisać się do innego spisu
Inna sprawa że ląduje w skrzynce na listy, co jest średnio bezpieczne ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz