Aktywne Wpisy

Lukardio +190
A kręcili bekę ponad miesiąc temu z #rozowepaski które stały przy otwarciu #starbucks
https://kurierlubelski.pl/wielkie-otwarcie-tendur-kebab-w-lublinie-kolejka-juz-ustawila-sie-przed-lokalem/gh/c17p2-27472281
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin #logikaniebieskichpaskow #kebab #gastronomia #restauracje #polska
https://kurierlubelski.pl/wielkie-otwarcie-tendur-kebab-w-lublinie-kolejka-juz-ustawila-sie-przed-lokalem/gh/c17p2-27472281
#starbucks #logikarozowychpaskow #lublin #logikaniebieskichpaskow #kebab #gastronomia #restauracje #polska
źródło: il20250509_910546677_xlarge
Pobierz
ArtBB +7
Co sądzicie listwach zamiast docinania płytek pod kątem 45 stopni?
#wykonczenia #remontujzwykopem #remont
#wykonczenia #remontujzwykopem #remont
źródło: 1000012411
PobierzOpinia
- Spoko 45.1% (719)
- Chujowo 54.9% (874)





100 g mąki żytniej 2000.
Zaczyn bąbelkuje ale nie rośnie (minęło 10h od wymieszania).
Co poszło nie tak, że zaczyn nie rośnie?
źródło: comment_1586157823RRqw541XopetdYAkVQcgLT.jpg
Pobierzźródło: comment_1586157851uKeyG1s6HxWBRd2BNHLHTv.jpg
Pobierzźródło: comment_1586157869rsngUA9JSP0rikrOsqitzl.jpg
Pobierzźródło: comment_15861578852feHoGSM9bqSfANFipoqOk.jpg
Pobierz@tomek_drobek: Za mało zkwasu jak na taki wczesny + za dużo wody. Spróbuj zrobić ze 100g zakwasu 150ml wody i 150g mąki. Zaczyn ma być jak zakwas, gęsty. Twoj wygląda na wodnisty.
Jak dokarmiałeś zakwas, trochę mało w tym słoiku jak na 5 dzień
dodałeś za dużo wody - jak dokarmiasz zakwas to dodajesz tyle samo mąki i wody - dodałeś 200 g wody i tylko 50 g mąki.
Zakwas przestał się mieścić w 1 słoiku, przelałem połowę do drugiego. Zakwas robiłem z 20 gram mąki i 20 wody codziennie. Dokarmiany co 24h.
źródło: comment_1586160391NJJblWh9tgj499mbR6emnx.jpg
Pobierz@tomek_drobek: Spokojnie możesz dodać
źródło: comment_1586160642YlWcGZ3cvzTNCXA6l7QAqd.jpg
Pobierzźródło: comment_1586161479eG9qd766V3zHDWo90LQMkW.jpg
Pobierz