#pracaspawaczamnieprzeistacza #spawanie #welding #obrobkametali Ostatnio pytałem jak pospawać dwie rurki żeby nie zdeformować jednej z nich. Zrobiłem to w taki sposób, ale i tak delikatnie ściągnęło, aczkolwiek minimalnie i łożyska wchodzą bez oporu.
@Arkil: jest to jedna z części składowych do tzw obrotnicy, czyli element który wpuszcza wodę do żerdzi wiertniczych. @tonawiarywkilkarzeczy: Nie głupi pomysł, ale ciężko bym miał to ustawić na swojej tokarce, bo nic innego nie mam
@bambus94: działa? Działa. Na przyszłość, to mógłbyś dospawać tylko króciec, wytoczyć wewnętrzną powierzchnię pod wymiar i do króćca dopiero resztę z tym kolanem dospawać, to już nie ściągnie.
@DulGukat: Niestety moja tokarka nie daje mi takich możliwości, a myślałem o takim rozwiązaniu. I dlatego kupiłem rurę fi 100H9 i chciałem utrzymać ten wymiar, no i się poniekąd udało bo łożyska pasują jak trzeba.
@bambus94: no i elegancko, ewentualnie jakby zastosować takie "prawidło" z aluminium czy z brązu dotoczone pod wymiar tej mufy to też powinno utrzymać, najwyżej trzeba by później na prasie wypchać
Zobaczcie co odwaliło ABC/NBC. Trump jest wyższy od Kamali o 30 centymetrów. A wygląda na tak samo wysoką a w niektórych momentach nawet na troxhę wyższą XD Tak ustawili kamery. Można rozpoznać to też po wysokości mikrofonów, które są przecież w takiej samej odległości od ust. #trump #usa #debata
Ostatnio pytałem jak pospawać dwie rurki żeby nie zdeformować jednej z nich.
Zrobiłem to w taki sposób, ale i tak delikatnie ściągnęło, aczkolwiek minimalnie i łożyska wchodzą bez oporu.
@tonawiarywkilkarzeczy: Nie głupi pomysł, ale ciężko bym miał to ustawić na swojej tokarce, bo nic innego nie mam