Wpis z mikrobloga

@Rabusek: $6k na miesiąc na rękę, to się dało w PL dostać w Warszawie, jeszcze 2-3 miesiące temu. I nie trzeba było robić w strefie czasowej USA dla amerykańskiego klienta
  • Odpowiedz
$6k na miesiąc na rękę, to się dało w PL dostać w Warszawie, jeszcze 2-3 miesiące temu.

@damw: zdalnie mozesz ze wsi pracować, bez kosztów zycia w warszawie (albo dojazdach na poziomie 1-2 godzin w jedną strone)
  • Odpowiedz
@Rabusek: co kto woli. Jednak wolę mieszkać i pracować w tym samym mieście, i pojawiać się w biurze jak człowiek. Żeby mieć kontakt z innym człowiekiem i nie zdziczeć.
  • Odpowiedz
pojawiać się w biurze jak człowiek

@damw: oho, wyznawca "pracownicy zdalni to podludzie" xD

Ale spoko, siedze sobie za niezłą pensje w domu i nie narzekam, Ty tam sobie biegaj do biura
  • Odpowiedz
oho, wyznawca "pracownicy zdalni to podludzie" xD

Ale spoko, siedze sobie za niezłą pensje w domu i nie narzekam, Ty tam sobie biegaj do biura

@Rabusek: bardzo łatwo idzie ci kategoryzowanie ludzi.
Przez ostatnie przynajmniej 6 lat mogłem pracować zdalnie (przynajmniej 50% czasu, w najlepszym projekcie 80%), ale i tak wolałem z biura pracować. I co teraz?
.
  • Odpowiedz
@damw: Sam pisząc "pojawić sie w biurze jak człowiek" sugerujesz, ze praca zdalna jest "nie jak człowiek".

Ja za to stawiam warunek minimum 80% zdalnie, brak zakazu konkurencji, wysoka stawka albo w ogóle nie jestem zainteresowany projektem. I nie uwazam sie za podludzia.
  • Odpowiedz
Sam pisząc "pojawić sie w biurze jak człowiek" sugerujesz, ze praca zdalna jest "nie jak człowiek".

@Rabusek: no bo trochę to tak jest. Pojadę do biura, napiję się kawy za darmo, za prąd nie płacę. Jak ktoś chce robić prawie full zdalnie - jego decyzja. Ja jednak wolę z biura - pomimo faktu, że mogę prawie full zdalnie.

A czemu tak uważam? Bo jeszcze nie pracowałem z osobą, która robiła
  • Odpowiedz
@damw: yo, przy 6k$ miesięcznie koszt prądu i kawy to raczej kwestia pomijalna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do walenia w c---a - przecież to wychodzi, prędzej czy później, i gościu leci i nowej pracy już nie znajduje bo w eter idzie ze w jajo robi.
  • Odpowiedz
yo, przy 6k$ miesięcznie koszt prądu i kawy to raczej kwestia pomijalna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rabusek: zgadzam się. Ale zawsze te 200-300 zł miesięcznie do przodu ;)

Co do walenia w c---a - przecież to wychodzi, prędzej czy później, i gościu leci i nowej pracy już nie znajduje bo w eter idzie ze w jajo robi.

@Rabusek: no nie do końca. W 2015
  • Odpowiedz
@cruxme Właśnie o dziwo na Instagramie przez ostatni tydzień z 10 reklam sponsorowanych takich typków było, każdy zaprasza do współpracy mówią że 1000 cebulionow to przy nich w godzinę się zarabia :O
  • Odpowiedz
4k$/tydzień ciezko, ale 6k$/miesiac w zasięgu #programista15k w przypadku kontraktu z US ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ewentualnie jadąc na 2.5 etatu xD

@Rabusek: oczywiście musiał się w--------ć z zarobkami niepytany o nic programista xD

programiści to takie trochę laski z instagrama, ale dobrze że nie żebracie o lajki xD
  • Odpowiedz