Wpis z mikrobloga

  • 0
@Kapitan-Planeta naturalniej mimo wszytsko jest wykorzystywać mieszanki turbo. To drożdże ras gorzelniczych, selekcjoniwane tak, aby produkować jak najmniej produktów pobocznych, do tego w paczce masz dobraną ilość pożywki. Piekarnicze ukierunkowane są na dużą produkcję gazu, w celu spulchaniania ciasta. Mają niską tolerancję na a-----l i produkują sporo więcej fuzli.
  • Odpowiedz
@jurii: Pisałem - ja używam winiarskich... Winiarskie wyprodukują jeszcze mniej syfu niż gorzelnicze , ale za cenę czasu. Gorzelnicze nie są selekcjonowane żeby produkować jak najmniej syfu tylko, żeby jak najszybciej produkować a-----l. A jeśli mówimy o "turbo" to myślałem że chodzi o środek klarujący turbo klar. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Kapitan-Planeta mylisz się- winiarskie produkują sporo estrów (bukiet), do spirytusu się średnio nadają.
Jeśli cukier / glukoza-> gorzelnicze i kolumna rektyfikacyjna
Jeśli owoce-> winiarskie i pot-still lub kolumna półkowa
  • Odpowiedz