Wpis z mikrobloga

@Andi128: nic nie polecę, ale możesz się mnie pytać jak coś. Podstawa podstaw to nie gotować drożdży - jeśli nie popełnisz tego błędu to nawet na beznadziejnej maszynie i bez umiejętności wyjdzie nieźle. To zasada o której bardzo rzadko się mówi i mnóstwo ludzi nawet nie wie; potem kupują ultra drogie sprzęty a produkt cały czas śmierdzi.
  • Odpowiedz
@Andi128: tak... destylator kup 50l, kilka wiaderek bez kranika, kilka rurek, destylator (jeśli na bogato to kup miedzianą kolumnę). Potrzebujesz jeszcze pirosiarczan, żelatynę, tanine, przydałoby się sezonowane drewno dębowe.:)
  • Odpowiedz
@Kapitan-Planeta: xD właśnie o tym mówiłem jako o teorii. Serio nie ma tego gdzieś zebranego? Dużo pomagasz ale jak mam przerobić od października do marca kilka ton buraków cukrowych na bimber to chciałbym mieć konkretne podstawy teoretyczne.
  • Odpowiedz