Aktywne Wpisy
ElectroNICK +77
Mam w pracy nowego kolegę z Turcji, wierzy w Allaha. Codziennie się modli na tej macie na podłodze itp. No i w kiblu pojawiła się butelka. Myślałem że to śmieć to wywaliłem. A on podchodzi do mnie i się pyta czy to ja wywaliłem butelkę, oczywiście powiedziałem ze tak bo to śmieć. A on mi tłumaczy że tą butelką podmywa sobie dupę bo inaczej ma sklejone poślady xD Także jak macie w

damienbudzik +26
Czy niektórzy naprawdę nie słyszą swoich myśli? Lol, w jaki sposób oni "myślą" w takim razie?
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
#ciekawostki #pytanie #pytaniedoeksperta #mozg #myslenie #niebieskiepaski #rozowepaski
źródło: blabla
Pobierz

Czy ktoś posiada taką lampę?
https://allegro.pl/oferta/panel-do-uprawy-roslin-grow-led-30-w-290-led-7679858242
Jak tak to jak się sprawuje?
Jest sens szukania takich lamp z większą ilością lm do powiedzmy 100-150zł?
To sobie mozesz sprawdzić jak rosną pod zwykłymi ciepłymi ledami
Masz może jakieś fajne materiały jak to fajnie rozplanować pod automatykę? Myślę by użyć arduino z pompą wody oraz czujnik nawilżenia gleby. Dodatkowo myślałem o jakimś czujniku temperatury wraz z grzałką i wentylatorem bo to w piwnicy by było.
Poza oświetleniem i wodą ,o co powinienem jeszcze zadbać? Jestem całkowicie nowicjuszem w te sprawy xD
Za jakies 130PLN kupisz na ali panel QB288 na samsungach lm301b z dodatkowymi diodami 660nm, do tego kawalek blachy ali na radiator i zasilacz i wyciagniesz 20000lm z dobrym widmem dla roslin za nieduze pieniazki.
@Niewiemja: Kiedys byly, ale to bylo kilka lat temu, chociaz juz wtedy Citizeny
@FalseIdeas: Czemu nieosiągalnej?