Wpis z mikrobloga

Wyjaśnijcie mi co muszę zrobić żeby przekonać się do tego wynalazku zwanego zegarkiem na rękę? Rozumiem ewentualnie kupno czegoś z wyższej półki jako forma męskiej biżuterii, ale wiele osób nosi szajs z aliexpres i się z tego cieszy.

Nie dawało mi to spokoju, więc pomyślałem że może jest w tym jakieś głębsze dno i kupiłem sobie Apple Watch 5 - w końcu będę miał pretekst żeby na niego patrzeć skoro to smartwatch. Taki #!$%@?, ponosiłem miesiąc i odpuściłem. Powiadomienia o spotkaniach z outlooka nie były warte noszenia ciążącej bransoletki, a i nie potrafiłem się wyzbyć nawyku wysunięcia telefonu do sprawdzenia godziny czy zmiany piosenki.

Czy to jest jakaś insygnia prawdziwego faceta™ a ja jestem #!$%@?ą, czy o #!$%@? chodzi? Po co wy to nosicie?

(°°

#zegarki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sayong ja dla mnie praktycznie tylko biżuteria. Da się przyzwyczaić do sprawdzania godziny i może do tego służyć. Ale szkoda mi na razie dać kasy na coś fajniejszego. A jako że przede wszystkim traktuję to jako ozdobę to nie widzę sensu nosić byle czego. Smart watche w ogóle odpadają w przedbiegach :-P
  • Odpowiedz
@BillyGugu: Kupiłem smartwatcha, bo wiedziałem że jakbym kupił coś co potrafi tyle co zegar na ścianie to bym rzucił w kąt po godzinie. Kupiłem dla testu, czy w ogóle dam radę się przekonać do patrzenia na nadgarstek po coś.
  • Odpowiedz
@Sayong: do zegarka trzeba mieć styl, a nie jak większość mirków sandały, jeansy straighty z wyprzedaży i pognieciona koszula z carrefoura - to po pierwsze. A po drugie, w dobie smartfonów zegarek nic fajnego i tak jak napisałeś, niezbyt wygodne
  • Odpowiedz
@Sayong: NIe wiem jak się masz przekonać. Ja dostałem pierwszy zegarek jeszcze przed komunią. Komunię miałem w 1999r ;) noszę do dziś zegarki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sayong: Można tak powiedzieć ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nawet myślałem mieć kiedyś 1 sztukę coś z wyższej półki, ale to jak nosić jedne gacie... nie do przyjęcia dla mnie, muszę mieć wybór ;)
  • Odpowiedz
@Sayong: dość ciekawy temat poruszyłeś tutaj.

Na noszenie zegarków maja wpływ również inne czynniki.
Zegarek to nie tylko biżuteria czy gadżet na nadgarstku. Czasem to cała idea.
Z czynników opiszę kilka.
Przydatność (np w pracy). Nosząc zegarek w pracy przyzwyczajasz się i jak w domu nie masz zegarka na nadgarstku to czujesz że
  • Odpowiedz
@Sayong: Są 3 powody korzystania z zegarków.

1) Osobiście uważam, że zegarek jak najbardziej posiada funkcję użytkową. Potrafię sobie wyobrazić (i znam je z doświadczenia) co najmniej kilkanaście życiowych sytuacji w których chciałbym sprawdzić godzinę/datę, ale korzystanie z telefonu byłoby niemożliwe, niewygodne, lub bardzo nieeleganckie/niegrzeczne. To są takie detale jak korzystanie z zegarka na basenie przez osobę która na co dzień nosi okulary korekcyjne i nie widzi godziny na zegarach ściennych, sprawdzanie godziny w czasie jazdy na rowerze, dyskretne sprawdzanie aktualnej daty podczas spotkania biznesowego i dyskusji nad terminami, czy sprawdzanie godziny podczas jazdy przepełnionym autobusem.

2) Zegarek to bardzo ładny dodatek do
  • Odpowiedz
@Sayong To ze nosze zegarek wynika z dosc prostej przyczynowosci
Lubie czerpac radosc z prostych rzeczy
Jesli mam pic 5 herbat w ciagu dnia to chce zeby to byla dobra herbata w fajnym kubku
Jesli chodze w koszuli to lubie miec fajna koszule która dobrze na mnie leży
Jesli mam zyc ze swoim cialem cale zycie to wole o nie dbac zeby bylo estetyczne i dobrze sie w nim czuc (
  • Odpowiedz