Wpis z mikrobloga

"Będą wzmożone patrole i kontrole policji; być może będziemy również chcieli do tych policyjnych zespołów dołączać żołnierzy, tak, żeby wyegzekwować obowiązujące przepisy - mówił wicepremier Jacek Sasin o kontrolach przestrzegania przez Polaków rozporządzenia ministra zdrowia."

Sorry ale co da wojsko. Mam kilku znajomych w wojsku i to największe dzbany jakich poznałem w życiu. Jeden w 3 klasie gimnazjum szukał Paryża w okolicach Syberii. Strach takich ludzi puścić na ulicę z bronią.
#wojsko #wojskopolskie #koronawirus
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas: Oni mają trzymać naród za mordę, żeby nikt nie pyskował, że w czasie pandemii zmieniają Kodeks Wyborczy w środku nocy, a nie szukać Paryża.
  • Odpowiedz
Sorry ale co da wojsko. Mam kilku znajomych w wojsku i to największe dzbany jakich poznałem w życiu. Jeden w 3 klasie gimnazjum szukał Paryża w okolicach Syberii. Strach takich ludzi puścić na ulicę z bronią.

@Caracas: Mistyczny kolega z wojska.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Szubrawski nie mistyczny kolega z wojska. Brak perspektyw, brak matury no kilku ją zdało ale kilku nie. Jakieś 6 lat temu wybór padł na wojsko oczywiście szeregowy zawodowy więc całe życie cieciem być fajna sprawa
  • Odpowiedz
@Caracas: Ile ja pod tagiem #wojsko juz sie naczytalem o takich mistycznych kolegach, to argument rownie dobry jak dyzurny kolega gej, ktory krytykuje parady rownosci jako argument prawakow, skoncz p-------c jednym slowem. ;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Szubrawski haha dobre. Mogę z chęcią porozmawiać o wojsku. Prawda taka, że to nic mistycznego mieć kolegę w wojsku za ciecia. Co innego jeszcze oficer, kiedyś byli kilka szkół teraz została garstka więc żeby się tam dostać trzeba coś sobą reprezentować. Jednak żeby dostać się na szeregowego z opcją awansu na starszego szeregowego wiele nie trzeba. Więc co w tym dziwnego że mam kolegę w wojsku skoro w mojej okolicy była
  • Odpowiedz