Wpis z mikrobloga

#gry #kingsbounty #pytanie

W wersji Wojownicy Północy: Lód i Ogień podobno są bagniste mokradła otwarte, dostałem nawet taka misję ale... jak na nie wejść? Nie mówcie że trzeba to było zrobić przed pierwsza walką z Guilfordem i jego zapytać?
  • 9
@rbk17: To chyba nie ma sensu, bo jednak levelowanie robi swoje. Ale są cudowni. Już KB Księżniczka wymiatali, a w tym, co grasz możesz mieć chyba 3 albo 4 różnych walących na 2 pola (jaszczury zwykłe i nieumarłe). Po prostu przegięcie, nie wiem czy nie większe niż armia goblinów w Księżniczce. W każdym razie nie tak duże, jak wszelkie combo armie typu: pająki, szkielety łucznicy, wróżki czy rośliny z odpowiednimi artefaktami.
@sejsmita: nie próbowałem nigdy combo armii, jak już to tylko diabełki walące kulami ognia - ze smokami i innymi pomocnikami był to błyskawiczny ultraofensywny atak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rbk17: Polecam się pobawić, gra dostaje skrzydeł. Np gobliny strzelające 3 różne + blood shaman + paladyn do wskrzeszania. (W KBCrossworlds, w następnych znerfili)

Albo armia pająków z pasem i tarczą pająków. Albo jakiekolwiek wróżki czy rośliny z broniami +1dmg. Moc.
@sejsmita: czekaj jak to 3 różne: zwykły, szaman i katapulta? A Elfi łucznicy? Bo są 4 rodzaje: czarny, jasnozielony, ciemnozielony i lodowy. Łucznicy byli świetnym uzupełnieniem składu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rbk17: W KBCW jest więcej orków/goblinów i mają umiejętność adrenalina rasową. Inne jednostki dostały w późniejszych własne umiejętności. Gobliny: zwykły rzucający toporkami, katapulta i goblin szaman + blood shaman od orków. Za to szaman krwi ma skilla, że poświęcając po jednej jednostce goblina, ta jednostka dostaje nową turę i kilka PA. No to masz 3 jednostki z dodatkową turą. Rzeź. xD

Zwykły goblin jest taki se, bo nie strzela. Tylko potrzeba