Może mi ktoś powiedzieć co odp%$#^la się w #mediamarkt?
W poniedziałek zamówiłem TV, Samsunga 55Q70RAT. Dostępny w moim mieście. Myślę sobie super, jutro będzie pewnie. Zamówienie opłacone ratami 0% w Santander. Fajnie. Mija wtorek a zamówienie nadal o statusie "Zamówienie złożone". Dzwonię na infolinię - okazało się że w sklepie w mojej miejscowości są tylko powystawowe, a ja zamówiłem nowy. Więc miła pani mówi mi że w takim razie złoży zapytanie w innym sklepie i dostanę informację o zmianie dostawy/zamówienia. Po godzinie tak się stało. Zamówienie przypisane, kurier DPD, mówię ok teraz już na pewno będzie.
Przeliczyłem się w środę znów zamówienie w polu Sklep - puste. Dzwonię więc ponownie. Odebrał tym razem miły pan. Mówi, że rzeczywiście w tym przypisanym kolejnym sklepie również nie ma nowej sztuki. Zaraz znajdzie inny sklep i przypisze zamówienie. Zamówienie przypisane do kolejnego sklepu. Znów ta sama sytuacja. Dzwonie po raz kolejny w czwartek, pan na infolinii znów przyjął moje żale i znalazł kolejny sklep, w którym są 2 szt. to na pewno już będzie git, powiedział że skontaktuje się bezpośrednio z tym sklepem i mam czekać na potwierdzenie zamówienia. Czekam... jest piątek... i nadal nic.
Jest szansa, że wgl to dostanę? Zamawiał ktoś może ten tv? Albo inne rtv/agd?
Druga sprawa, co z ratami jeśli anulują mi zamówienie? Raty też anulują? #mediamarkt #zalesie
@0Aero0: Zamawiałem ten sam model w Warszawie ponad tydzień temu. Po 4 dniach telefonów i ciągłego zwodzenia powiedzieli, że sklep już nie pracuje (koronawirus) i nie mogą mi wysłać sprzętu.
@enyemo anulowali mi wczoraj zamówienie. Nie ma co mieć nadziei że nawet wyślą. Zależy za jaką kwotę zamówiłeś. Ja po promce i zbiciu ceny za newslettera zamówiłem za 3344 zł i zwodzili mnie przez tydzień mimo że widziałem że towar jest dostępny.
@0Aero0: miałem dokładnie to samo + karta podarunkowa 200 zł. Zrezygnowałem, bo ile można czekać :) Coś jest na rzeczy, bo nie mogę już dodać tego TV do koszyka i wybrać dostawy do domu.
@enyemo ta karta podarunkowa też była. Ogólnie ceny tego tv zmieniają się codziennie aktualnie w mm za 3999 zł wczoraj był za tyle w RTV a teraz tam jest za 3499 zł, w media expert teraz chyba też 3999 zł a parę dni temu 3499 zł ciekawe czy takie jajca dzieją się tylko w mm czy w tych sklepach też. Teraz zamówiłem na allegro za niecałe 3700 i nie wiem czy nie
@0Aero0: dzisiaj odebrałem Q60 za 2600 i jest mega :) chyba nie jestem aż tak wymagający, bo naprawdę mi się podoba, a opinie są mieszane. Mam nadzieję, że Q70 będzie Tobie służył, bo jest naprawdę super, ale aktualne ceny są przesadą. Można to kupić na allegro od afgcomputers za 3200-3300 :)
Przypominam, że na umowie o prace 20 000 zł brutto to tylko 14 000 zł netto i to tylko przez pół roku, bo później wpada się w 32% próg i jest to już 11 000 zł netto. Wynajem w Warszawie to +/- 4 000 zł. Pozdrawiam. #praca #pracbaza #pieniadze #zarobki #warszawa
W poniedziałek zamówiłem TV, Samsunga 55Q70RAT. Dostępny w moim mieście. Myślę sobie super, jutro będzie pewnie. Zamówienie opłacone ratami 0% w Santander. Fajnie. Mija wtorek a zamówienie nadal o statusie "Zamówienie złożone". Dzwonię na infolinię - okazało się że w sklepie w mojej miejscowości są tylko powystawowe, a ja zamówiłem nowy. Więc miła pani mówi mi że w takim razie złoży zapytanie w innym sklepie i dostanę informację o zmianie dostawy/zamówienia. Po godzinie tak się stało. Zamówienie przypisane, kurier DPD, mówię ok teraz już na pewno będzie.
Przeliczyłem się w środę znów zamówienie w polu Sklep - puste. Dzwonię więc ponownie. Odebrał tym razem miły pan. Mówi, że rzeczywiście w tym przypisanym kolejnym sklepie również nie ma nowej sztuki. Zaraz znajdzie inny sklep i przypisze zamówienie. Zamówienie przypisane do kolejnego sklepu. Znów ta sama sytuacja. Dzwonie po raz kolejny w czwartek, pan na infolinii znów przyjął moje żale i znalazł kolejny sklep, w którym są 2 szt. to na pewno już będzie git, powiedział że skontaktuje się bezpośrednio z tym sklepem i mam czekać na potwierdzenie zamówienia. Czekam... jest piątek... i nadal nic.
Jest szansa, że wgl to dostanę? Zamawiał ktoś może ten tv? Albo inne rtv/agd?
Druga sprawa, co z ratami jeśli anulują mi zamówienie? Raty też anulują?
#mediamarkt #zalesie