W tym kraju z gówna i dykty nie może być dobrze, i nie będzie dobrze. Pracuję jako kurier, jeżdżę w rękawiczkach, masce i okularach. (Nie tyle co w trosce o swoje bezpieczeństwo, co o bezpieczeństwo innych). W 50% obsługuje firmy, pozostała połowa to klienci prywatni. Dziennie kontakt mam przynajmniej z 70 osobami. Pobrań kilkanaście, czyli też pojawia się kontakt bezpośredni. I wiecie co? Kilka razy dziennie, jak nie więcej słyszę że maski to nic nie dają, że tylko się męczę a i jeszcze sobie krzywdę zrobię. Do tego dochodzą krzywe spojrzenia, i uszczypliwe komentarze o raczej negatywnym wydźwięku. Cytując "Chyba sobie jaja gościu robisz, za dużo się telewizji naoglądałeś" - pan Marek, na oko 40 letni chłop, a raczej Janusz. Nawet niech takich przypadków będę miał 10 w ciągu dnia, to już jakieś 15% ze wszystkich. 15% to dużo. Liczba która już może coś zmienić, ale po co... Lepiej iść do januszexa i kaszleć na kolegów bo "kurła wirus srilus, żoden problym". I tak to się pięknie roznosi. Jesteśmy niemyślącym narodem ignorantów, już nie mówię o rządzie bo to też ich wina, ale samo to podejście zasługuje na potępienie. "Bo mje to zawsze bokiem omijo, mje to nic nie bydzie, a sąsiada niych weźmie i zarozi". Żałosne.
@PijanySzkot w #uk to samo od zatrzesienia więcej przypadków i zgonów ,teraz to nawet testów już nie robią chyba że ktoś umiera ,i też krzywe spojrzenia jak w sklepie jesteś w masce ,komentarze od tygodni że maski to nic nie dają od zwykłych ludzi po polityków i tv ze maski nic nie dają .kraj z dykty
@PijanySzkot kurde, już myślałem, że mój wpis w gorących xD a nic nie pisałem. A tu kolejny fan prawilnej muzyki. A co do meritum, no cóż. Do idiotów nie dociera skala zagrożenia.
@PijanySzkot: ostatnio był u mnie kurier z dowozem jedzenia i mimo że sklep pisał o maksymalizacji bezpieczeństwa i minimalizacji kontaktu z dostawcą to miałem takie XD na mordzie chłop bez żadnych środków ochrony osobistej, maca towary, który miał dostarczyć, bo wypadają z jego toreb, itp X D i miało być płatność
@PijanySzkot: Stary ale myślisz, że jak nosisz rękawiczki to nie roznosisz wirusa? Jak masz kontakt z 70 osobami to niech połowa mieszka w bloku. Dotykasz klamki i domofony wszystko roznosisz. Fajnie, że masz rękawiczki ale nas jako społeczeństwo to w ogóle nie chroni. Spsikaj je raz za czas płynem bo jeśli mają chronić nas i Ciebie to przy każdej wizycie w bloku powinieneś je zmienić, a wiem ze to nie
@PijanySzkot: jak ci się chce, to może weź wydrukuj karteczki z krótką informacją dlaczego maski mają sens. Jak ktoś będzie coś mówił, to mu wręczysz i elo, jak będzie krótkie to może przeczyta.
@PijanySzkot: Niestety komuna zostawiła w tamtym pokoleniu piętno, którego się już nie pozbędą - pietno "KWII KURŁA #!$%@? SIE ZNAJO, JO WIM LEPI BO KIEDYŚ TO... " I się zaczyna tyrada jak to jeden z drugim w jakiejś gównorobocie wihajstry składali i tam był taki Stefan "co go piorun #!$%@?ł".
@azertyazerty: jeżeli nie mam za dużo mózgu, przez to jaką pracę wykonuje, to bardzo ciekawe podejście masz. Mógłbym pracować w innym zawodzie, lepiej płatnym, tylko po co skoro mam dużą satysfakcję z mojej pracy i co najważniejsze, lubię ją.
Mam cichą nadzieję, że resztę probanderowskich/neonazistowskich działaczy spotka podobny los. I oni chcą dołączać do UE / NATO z takim zwyrodniałym ścierwem (ich bohaterem narodowym) żałosne. #ukraina #rosja #wojna #europa #nato
Pracuję jako kurier, jeżdżę w rękawiczkach, masce i okularach. (Nie tyle co w trosce o swoje bezpieczeństwo, co o bezpieczeństwo innych). W 50% obsługuje firmy, pozostała połowa to klienci prywatni. Dziennie kontakt mam przynajmniej z 70 osobami. Pobrań kilkanaście, czyli też pojawia się kontakt bezpośredni.
I wiecie co? Kilka razy dziennie, jak nie więcej słyszę że maski to nic nie dają, że tylko się męczę a i jeszcze sobie krzywdę zrobię. Do tego dochodzą krzywe spojrzenia, i uszczypliwe komentarze o raczej negatywnym wydźwięku.
Cytując "Chyba sobie jaja gościu robisz, za dużo się telewizji naoglądałeś" - pan Marek, na oko 40 letni chłop, a raczej Janusz. Nawet niech takich przypadków będę miał 10 w ciągu dnia, to już jakieś 15% ze wszystkich. 15% to dużo. Liczba która już może coś zmienić, ale po co... Lepiej iść do januszexa i kaszleć na kolegów bo "kurła wirus srilus, żoden problym". I tak to się pięknie roznosi.
Jesteśmy niemyślącym narodem ignorantów, już nie mówię o rządzie bo to też ich wina, ale samo to podejście zasługuje na potępienie.
"Bo mje to zawsze bokiem omijo, mje to nic nie bydzie, a sąsiada niych weźmie i zarozi".
Żałosne.
#kurierzy #polska #janusze #gownowpis #koronawirus
źródło: comment_1585256055i3VWHq2CCSOSDKwNqPubtn.jpg
PobierzA co do meritum, no cóż. Do idiotów nie dociera skala zagrożenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
@PijanySzkot: ostatnio był u mnie kurier z dowozem jedzenia i mimo że sklep pisał o maksymalizacji bezpieczeństwa i minimalizacji kontaktu z dostawcą to miałem takie XD na mordzie chłop bez żadnych środków ochrony osobistej, maca towary, który miał dostarczyć, bo wypadają z jego toreb, itp X D i miało być płatność
I się zaczyna tyrada jak to jeden z drugim w jakiejś gównorobocie wihajstry składali i tam był taki Stefan "co go piorun #!$%@?ł".