Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +56
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
PobierzSłuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

Zacznijmy od podstaw:
PSL kreuje siebie na centrystów. (Hmm, brzmi zachęcająco. Czyżby jacyś liberałowie?) Tylko że jak to najczęściej bywa, osoby/ugrupowania określające siebie jako centrowe opowiadają się za utrzymaniem statusu quo i nie mniej, nie więcej odrzucają liberalne postulaty światopoglądowe, umywajac ręce i proponując jakieś referenda, których wyniki z góry będzie jasne. Zresztą PSL oficjalnie się określa jako partia chadecka. Kurtyna.
Idąc dalej, PSL to taka typowa partia-p---------a, która wejdzie w koalicję dosłownie z każdym: dwa razy byli w koalicji z SLD, byli w koalicji z PO, pewnie weszliby w koalicję z PiSem, Konfederacją czy nawet Razem. Teraz są w koalicji z populistycznym Kukizem. Niezbyt dobrze to świadczy o spójnym programie partii, skoro decydują się na koalicję z ugrupowaniami, które mają sprzeczne poglądy.
Wracając do kwestii światopoglądowych, PSL jest bardziej konserwatywne PO i nie mniej od PiSu, tylko że nie lubią Rydzyka, nie wykorzystują Kościoła politycznie i są wyzywani od lewaków. Przy całej mojej niechęci do PO za bezjajeczność i brak zdecydowania, głosowanie na PSL to jeszcze bardziej poroniony pomysł.
Podsumowując: PSL stara się każdemu zrobić dobrze - tu się obniży podatki, tu się zachowa socjal, tu się zrobi referendum np. czy pierwsza dama ma dostawać wynagrodzenie itd. Niestety to zwykły populizm.
#neuropa #psl #kosiniakkamysz #polityka
źródło: comment_1584794496joglgaSgTmJ5AUmeodWB83.jpg
Pobierz@Probz: nooooo na tym najczęściej polegają programy ugrupowań centrowych. I taki program ma PSL i także Kosiniak. Czy to jest coś dziwnego? Taki program ma także np. Merkel i CDU
No a partia centrowa w PRLu byłaby za utrzymaniem systemu, według tej logiki xD To nie jest liberalne centrum, tylko co najwyżej
@Probz: wybacz, ale PRL i III RP ma taką podstawową różnicę, nazywa się demokracja (jeszcze, bo jak opozycja będzie przegrywała wybory to skończymy jak Turcja).
Jednym slowem sporo ludzi nie chce miernoty za prezydenta a bardziej kogos kto wydaje sie ze jeszcze ma rigcz. Choc to
Nie jestem neuropą, nie ma obecnie partii, która spełniałby moje oczekiwania (włącznie z PSLem, bo na razie za mało siedzą w tym centrum), uprzedzam na