Aktywne Wpisy
ataeB +51
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
robert5502 +390
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
CZEGO NIE ROZUMIESZ LEWAKU?!?
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-morawiecki-wybory-prezydenckie-powinny-sie-odbyc-w-zaplanowa,nId,4389108
#neuropa #polska #bekazpisu #bekazprawakow #polityka #koronawirus #4konserwy
Oni nadal liczą, że do wyborów będzie już po epidemii. Ale to dość ryzykowne założenie. Nic dziwnego obecna ekipa już udowodniła, że bagatelizowanie zagrożenia to ich specjalność - grypa groźniejsza #pdk
To, że wybory zostaną przełożone jest IHMO pewne, ciekawi mnie tylko czy zostaną rozpisane na nowo – a wówczas nazwiska kandydatów mogą się pozmieniać. Teraz tylko pytanie – ile? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rzep: tak w sumie to nasza Konstytucja nie bardzo przewiduje taką opcję, że przekładamy wybory bo stan nadzwyczajny, potem sytuacja się normuje i znowu stan nadzwyczajny xd
PS wybory powinny być
@Ogar_Ogar: Jak kurna nie. Podczas "stanu nadzwyczajnego" nie przeprowadza się wyborów (oraz 90 dni po jego zakończeniu) ". Są 3 stany nadzwyczajne: stan wojenny, stan wyjątkowy i stan klęski żywiołowej. Nas interesują ostatnie dwa, można wprowadzić jeden z nich
@Variv: echa masz uregulowaną sytuację: 1) stan nadzwyczajny i przekładamy wybory 2) stan nadzwyczajny ustaje 3) znowu go ogłaszamy i znowu przekładamy?
@splinter96: Gospodarka im padnie
@Ogar_Ogar: K---a, stan wyjątkowy jest ogłaszany, bo jest powód ku temu.