Wpis z mikrobloga

@hpiotrekh w razie uszkodzenia łatwiej przewody wciągnąć na nowo w peszel niż kuc pół ściany ;)
@ossadagowah tak jak wyżej jakimś gipsem lub czymś co szybko schnie co metr. Żeby wstępnie przytrzymać go do zalepiania możesz wbić gwoździe tak by przytrzymaly peszel (tylko go nie uszkodz)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@ossadagowah: połap co kilkadziesiąt cm klejem gipsowym gęstym. Najpierw klej w bruzdę potem wciskaj pędzel, pamiętaj o gruntowaniu( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ekanwro no jak to nie, dajmy że gdzieś przerwała się para na środku długości więc co za problem wymienić? Łaczysz stary przewód/kabel z nowym i wyciągasz stary wciągając jednocześnie nowy. Gdzie tu problem? Co innego jak zrobisz sobie jakieś dziwne zgiecia na trasie albo zgnieciesz peszel ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ossadagowah: Powodzenia z przeciąganiem 2 czy 3 przewodów w jednym peszlu... przerabiałem temat. Jest to nie wykonalne na sucho na glebie, a co dopiero po zatynkowaniu w ścianie. No chyba ze na 2 kable dasz peszel fi50. Albo każdy kabel w osobnym peszlu.
Jeśli chodzi ci o zakłócenia to sztuka mówi ze ostatnie 10m przewodu koncetryka/lan nie musi iść w peszlu nawet w pobliżu przewodów prądowych.
  • Odpowiedz
@ossadagowah Przyłap co metr jakimś gwoździem albo ewentualnie wiertło + kołek + drut i pozalepiaj gipsem budowlanym/pianką. Nie wiem po co skretka i koncentryk w peszlu ( ͡º ͜ʖ͡º) Jedyny przewod ktory do tej pory wkuwałem w ścianę w peszlu kosztował 4k za 25m, z racji ceny niestety ()
  • Odpowiedz
  • 1
@Dejwid12 sytuacja na mirko w normie, gdzie 3 ekspertów tam 4 opinie :D dziś zrobiłem bruzdy, peszel i przewody zamówiłem razem, więc ostatecznie zrobię tak, że jak mi się te przewody zmieszczą w peszlu a on się ładnie zmieści w bruździe to tak poprowadzę, a jak nie to to zakleję bezpośrednio w ścianie i wyjebongo :P
  • Odpowiedz