Aktywne Wpisy
tiofen +568
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +263
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
Planuję kupić swoją pierwszą #szosa, a konkretnie gravela. Będę głównie jeździł po mieście - biuro, znajomi, knajpy...
Jednak zdarzy mi się również wyruszyć poza miasto na przejażdżki.
Myślę, że znalazłem rower, który podoba mi się i pod względem osprzętu i wyglądu.
http://skleprower.pl/rower-octane-one-2019-gridd-flat-28-shimano-deore-1x10-p-294.html
Czy macie coś do powiedzenia na temat:
- tego roweru?
- tego sklepu?
Będę wdzięczny za każde ciekawe słowo!
#rower
Niż to, czy ktoś preferuje baranka/flat?
Jeżeli polecasz tribana, to spójrz proszę na moją odpowiedź wyżej do zorkiego - mógłbyś po krótce dołożyć swoje 3 grosze do tych wątpliwości?
i zaden hejt, przynajmniej z mojej strony. Teraz gravele w modzie to masz dużo znawcow tematu z dekatlonu :) Gravele powinny miec baranka z reguły :) niechce mi sie zagłębiac bardziej w specyfikacje ale na pierwszy rzut oka to troche mało miejsca na opone szersza w tym octane. co nie zmiania faktu ze to
Bo Octane to ani gravel ani szosa, kierownica prosta, napęd z grupy MTB.
Na dzień dobry masz 600zł różnicy, a jak porównasz cenę z Tribanem z prostą kierownicą to się okaże, że jednak różnica jest spora (klamkomanetki są drogie, więc z barankiem cena wyższa).
W cenie 3,5kzl nie ma nic lepszego niż ten triban, chyba, że uda Ci się coś upolować na wyprzedażach, ale to nie ten czas.
Czy ewentualnie jesteś w stanie polecić coś w ramach do 3500 PLN? Moje szukanie gravela wzięło się z polecenia przez kolegę, jako rower do mojego zastosowania - czyli wjechania też na szutr i generalnie nie obchodzenia się z nim jak ze szkłem.
Nie ukrywam, że malowanie fajne było tu też atutem.
http://skleprower.pl/breezer-radar-cafe-2019-shimano-deore-1x10-p-202.html
IMO gravel też nie musi mieć baranka - po prostu można brać to co będzie wygodniejsze. Z resztą jest masa kierownic innych niż proste i baranki - każdy może wybrać co mu pasuje.
Przede wszystkim gavel to szutrowiec i na takim rowerze właśnie spokojnie po szutrach pojeździsz.
@brachistochrona: Dzięki, rzucę okiem!
Jakbyście jeszcze razem z @brachistochrona: i @shirq: powiedzieli, gdybyście mieli wybierać pomiędzy Octanem a Canyonem Roadlite AL 6.0, to co byście wzięli? Canyon jest sporo tańszy, niebieskie malowanie tylko dostępne. Ja chyba w głowię mam już decyzję ale z chęcią usłyszę Wasze opinie.
@bartman28: Niby w jakim sensie? Tylko koła mogą sprawiać problemy, ale jeżeli coś jest nie halo, to Decathlon wymienia na inny egzemplarz. Niby co innego w rowerze miałoby się zepsuć?
Najszczesciej padały suporty, ośki, całe piasty, połamane szprychy, przepuszczające wolnobiegi, stery i masa innych rzeczy. One są zwyczajnie ''n---------e'' np.
polece wszystkie roweru wymienione w tym wątku oprocz Deca i Rometa :)