Wpis z mikrobloga

• 1
@nomadicgoogler A tu nawet za bardzo nie ma sie co rozpisywać, umyć, osuszyć, przyprawić i do wody A następnie przyprawic raz jeszcze do piekarnika.
Zobacz na zdjęcie w pierwszym komentarzu ( ͡º ͜ʖ͡º)

@blackmilk ślicznie dziękuję ()
  • Odpowiedz
  • 0
@Elektryk_Bez_Pradu ta przyprawa z pomidorów suszonych jest bardzo fajna, używałem kilka razy ale przeważnie do zup i gulaszu. Tutaj pierwszy raz w sumie tak więcej dałem i na prawdę wyszło elegancko ( ͡º ͜ʖ͡º)

Dziękuję za słowa uznania ||
  • Odpowiedz
@v1lk: A jak to kosztowa wygląda ? bo tak od dawna się zastanawiałem jak to wychodzi, wstawić taką szyneczkę czy inny rodzaj mięsa w przyprawy raz na jakiś czas. W sensie porównując do jakichś takich takich ze sklepowej lady.
  • Odpowiedz
@v1lk: A jak to kosztowa wygląda ? bo tak od dawna się zastanawiałem jak to wychodzi, wstawić taką szyneczkę czy inny rodzaj mięsa w przyprawy raz na jakiś czas. W sensie porównując do jakichś takich takich ze sklepowej lady.
  • Odpowiedz
  • 0
@Elektryk_Bez_Pradu za ten schab zapłaciłem 8€, jakoś 7€ za 1kg był, plus przyprawa 0.99€ , i sól do peklowania 0.99€. /ale tego też starczy na kilka razy więc mniej bym liczył

Ogólnie lubię w domu robić bo są po prostu dobre i też nie raz daje takie przyprawy które ja lubię i lepiej się je xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Elektryk_Bez_Pradu A pewnie, np czosnek, nie każdy lubi, albo szynka miodowo-czosnkowa czy też jak tutaj suszone pomidory i zioła, całkiem fajna sprawa, a w sklepie ciężko dostać coś co nie ma też konserwantów i tutaj ta metoda sousvide wygrywa ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@arinkao a super się sprawdza, bardzo zadowolony jestem. Nie mogę się rana doczekać aż będę robił kolejną szynke xD trochę to uspokaja patrząc na to co się dzieje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz