Wpis z mikrobloga

  • 0
@anonymous_derp ile % mięsa w mięsie? Na zdjęciu niestety nie widać. Nie polecam kupowania gotowego mielonego, lepiej zainwestować te 200 zł w maszynkę do mielenia i robić to samemu. Pewnie masz tam z 80% mięsa a reszta to białko i tkanka łączna.
  • Odpowiedz
Btw jak to robisz , ze jesz na surowo i zyjesz ?


@CzerstwaBulka: żołądek człowieka normalnie jest przystosowany do jedzenia surowego mięsa, i kiedyś dawno temu, takie mięso jedliśmy. Jednakże ugotowane mięso jest bardziej kaloryczne, co przy takiej samej ilości polowań (i takiej samej ilości mięsa) pozwoliło nam rozwinąć większy i sprawniejszy mózg (który pożera ogromne ilości energii). Aczkolwiek, podczas tysięcy lat ewolucji, nie zatraciliśmy zdolności do trawienia surowego mięsa,
  • Odpowiedz
ile % mięsa w mięsie? Na zdjęciu niestety nie widać. Nie polecam kupowania gotowego mielonego, lepiej zainwestować te 200 zł w maszynkę do mielenia i robić to samemu. Pewnie masz tam z 80% mięsa a reszta to białko i tkanka łączna.


@g455: To też jest mięso.
  • Odpowiedz
@anonymous_derp: Przez Ciebie od 4 godzin oglądam na YT o high meat :) Jak zrobisz własne i spróbujesz, to daj znać. Jestem ciekaw wrażeń zapachowych i smakowych... no i czy to przeżyjesz :) Chętnie bym sam zrobił, ale za bardzo się cykam. Na razie zrobiłem tylko wołowinę dojrzewającą - enzymy rozkładają mięso, ale nie wdaje się proces gnilny ani fermentacji. Była pyszna :)
  • Odpowiedz