Wpis z mikrobloga

Mirki, gdzie najlepiej aplikować do #obslugaklienta? Bardziej do sklepów około elektronicznych. Czytałem opinie o #neonet czy #mediaexpert i jest katastrofa co się tam wyrabia. Czy w PL są jakieś podobne sklepy, które w miarę godnie traktują pracownika? #praca #pytanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nemesh: w marketach które wymieniłeś wszystko zależy od kierownika, nie ma tak że jak w jednym źle to w reszcie jest tak samo.
  • Odpowiedz
@Plp_: w zasadzie masz rację, ale tutaj bardziej chodzi o premiowanie. Masz nierealistyczne cele sprzedażowe, w których bardzo trudno wyrobić coś ponad stan i jedynie co ci przysługuje to goła pensja + premie, aby tylko dojść do minimalnej i nic ponad to ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nemesh: ajj gadanie, robię w jednej firmie która wymieniłeś, ponad dwa lata z przerwą. Podstawa jest niska owszem ale patrząc na branże czy inne sklepy zarobki są serio fajne. Większość zależy od kierownika owszem, cele sprzedażowe nie są jakieś kosmiczne, normalnie do wyrobienia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nemesh:
Media Expert - AGD oraz TV
Neonet - Bez znaczenia jaki dział, sprzedaz wszystkiego.
Media Markt - szkoda skladac CV
Euro - brak danych

Najwiwksze pieniadze zarobi sie na AGD w Media expert ale czesto pracuja ludzie z dlugim stazem i ciezko tam sie dostac.
  • Odpowiedz
@Nemesh: Neonet to cień firmy sprzed jeszcze 4 lat. Pomyśleć, że wtedy mimo inflacji zarobić dało się doprawdy sporo więcej niż dzisiaj. Firma jest teraz bardziej skoncentrowana na drenażu systemu premiowego pracowników, bo na produktach już ciężko więcej zarobić i trzymać konkurencyjność na rynku. Mnogość ogłoszeń tylko potwierdza, że co bardziej ogarnięta osoba stamtąd odejdzie. Teraz bezpośrednio kierowany jest nacisk na sprzedaż totalnych głupot, jak MCDoland, czyli firma co miesiąc
  • Odpowiedz
@SolelyRose: dzięki. Właśnie coś mnie tknęło, aby tu zapytać, a raczej upewnić się żeby unikać tej firmy. Mam chrapkę na Media Expert, bo też się ogłaszają w moim mieście, ale w obecnej sytuacji nie wiem czy hr tam ptacuje :/
  • Odpowiedz