Aktywne Wpisy
kamil-tika +52
Bylem dzisiaj w diverse. Pomierzylem i kupilem co chcialem natomiast jedna rzecz mi sie rzucila w oczy. Po dokonaniu zakupu baba mi powiedziala, ze mam 14 dni na zwrot towaru w razie jakby mi cos nie pasowalo a zwrot zostanie wykonany na karte podarunkowa. Dlaczego UOKiK od tylu lat z tym oszukanczym procederem nic nie robi? Dlaczego wiele firm glownie tych sprzedajacych odziez i to te najwieksze sieciowki wciskaja ludziom kase ze
damienbudzik +72
Ależ mnie śmieszy zachwalanie Polski za czasów PO.
Przecież za czasów panowania rudego bajeranta bezrobocie sięgało 10-20%. Panował rynek pracodawcy, ludzie bili się o to, żeby pracować za minimalną.
Masa moich starszych znajomych musiała wyjechać za granicę, bo w Polsce nie dało się znaleźć jakiejkolwiek pracy. Do Irlandii, do Anglii do Holandii, do Niemiec, do Norwegii. W najgorszym czasie bezrobocie dobijało 20%, a wśród młodych ten odsetek był jeszcze wyższy.
Nie mówię,
Przecież za czasów panowania rudego bajeranta bezrobocie sięgało 10-20%. Panował rynek pracodawcy, ludzie bili się o to, żeby pracować za minimalną.
Masa moich starszych znajomych musiała wyjechać za granicę, bo w Polsce nie dało się znaleźć jakiejkolwiek pracy. Do Irlandii, do Anglii do Holandii, do Niemiec, do Norwegii. W najgorszym czasie bezrobocie dobijało 20%, a wśród młodych ten odsetek był jeszcze wyższy.
Nie mówię,
A trzeba było tym #!$%@?ąć i zacząć obijać staruszków kartonami, mieszkać z rodzicami i mieć poprzestawiane we łbie. Jeździć na Woodstoki, udzielać wywiady, walczyć z komunistami...
Życie ludzi ograniczonych umysłowo jest takie zajebiste...
Podejrzewam tez, ze wielu innych mlodych chcialoby tak zyc, ale niestety kwestia finansowa ich rodzicow na to nie pozwala. I zycie na garnuszku starych to nie wybor, ale najzwyczajniej przymus.
Dlatego wstrzymalbym sie od tak dalekoidacych osadow.
Na ten przykład moja małżonka nie miała ani grosza od rodziców. Kredyt studencki i praca w wakacje, a potem już tylko bogato wyjść za mąż :). Choć gdyby mnie nie znalazła to dziś nie zarabiałaby mniej niż 4k brutto. Dla chcącego, mobilnego i
Ale co do studiów to się zgadzam. Sam uważam, że o ile jeszcze inżynierskie były przydatne, o tyle magister to strata czasu. Nie mówiąc już o tym, że większość kierunków można byłoby w 2 lata zrobić, a nie w 5, tylko niestety ktoś tak program
ja #!$%@?
@gwynebleid: I czujesz się spełniony? Ignorancja jest błogosławieństwem, najlepsze lata mojego życia to czas, kiedy niemal codziennie byłem pijany bądź zaćpany do nieprzytomności.
Obecnie nie wiele rzeczy mnie cieszy, a nawet jeśli to nijak ma się to do sztucznego upojenia centralnego ośrodka nerwowego.
Spełnienie, ignorancja, sztuczne upojenie. Ty wiesz co te słowa oznaczają?
Najlepsze lata mojego życia zaczęły się gdy pierwszy raz usłyszałem "tatu" i mam nadzieję że będą trwały w nieskończoność.
Upojenie alkoholowe i narkotyki są sposobem na życie dla niedorozwiniętych emocjonalnie dzieciaków (jakieś 50% społeczeństwa). Pić do nieprzytomności skończyłem w wieku 16-17 lat. Teraz piję tak, by nawet nie otrzeć się o kaca bo #!$%@? nienawidzę.