Aktywne Wpisy
majcherek +44
Czy wypada opublikować znalezione listy dziadków z końca lat 40? Historia jak się poznawali, pokochali. Oczywiście oboje już nie żyją. 1 strona w komentarzu.
Marek_Tempe +21
K---a, dziwi mnie to,że ja se mogę napisać "k---a" i nawet nie mam ostrzeżenia a innych za to banują. Prywatnie to cieszy ale ogólnie to nie jest w porządku.
Co za syf ta planeta Ziemia, jak nie wojny to epidemie.
Nataliści - wy głupie chuje wy xDDD
#antynatalizm #bekaznatalistow = #bekazpodludzi #koronawirus
To wszystko i tak odejdzie w zapomnienie, tylko straty są coraz większe. Nawet co do celu tego marszu nie jesteście zgodni.
"Warto było. Dobrze też że zgwałcili moją dziewczynę i zabili rodzeństwo. Przynajmniej randomowy Mirek z wykopu może sobie posłuchać Mozarta przy sraniu"
A) istnienie obozów koncentracyjnych, tortury fizyczne i psychiczne, głód, wychłodzenia, piece, śmierć milionów i możliwość opowiadania o Kolbem
B) brak obozów i niemożność opowiadania jego wzruszającej historii
Co wybierasz?
Myślisz że ludzie po pierwszej wojnie nie myśleli tak jak ty?
@MPXD: @Bazarnia: Po pierwszej wojnie dziadek robił buty i nie myślał o pierdołach. De facto druga wojna była dogrywką pierwszej i to wisiało w powietrzu. Czy będzie gorzej i kiedyś świat się skończy? Pewnie tak, ale jeszcze nie dzisiaj i możemy jeszcze zrobić dużo dobrego zanim się to wszystko skończy, a skończy się tak czy siak więc
Czynienie dobra to zawsze naprawianie problemów / walka z cierpieniem, którego można uniknąć przez zaniechanie dalszego rozmnażania.
ale śmieszne migasz się od odpowiedzi i uprawiasz gimnastykę :)
I bardzo, duzo, złego. I dalej, dalej nie podałeś argumentu za pchaniem tematu skoro sam mówisz, że się skończy i znikną świadkowie.
Ok. Czy uważasz, z całą świadomością braku mocy sprawczej, że istnienie obozów było warte opowieści o Kolbem?
Wystarczy tak lub nie
@Bazarnia: @kruszon_: jest takie przestępstwo przez zaniechanie i to jest coś podobnego. OK, zawsze masz wybór, ale to jest Twój wybór, a nie dorabianie tego ideologii dla całej reszty. No, a że się skończy tak czy siak, bez specjalnego wysiłku z naszej strony to chyba tylko
@MPXD: To jest błąd logiczny i źle postawione pytanie, bo mam moc sprawczą, choćby teraz siedziąc przed komputerem i olewając pracę. Zresztą jak pisałem wyżej nie wiem skąd się wziął temat nawiązując do mojego pierwszego komentarza
Przepraszam, o czym Ty piszesz? Wypluwasz losowe skojarzenia...
Dokładnie. I warto temu pomoc przez #antynatalizm bez dorabiania sobie ideologi o chwalebnym cierpieniu na ziemi i ważeniu dobra i zła. Nikogo nie zmuszam, chcesz to rób kolejne ofiary dla DNA.
@djtartini1
@MPXD: Przecież nie założyłem żadnego obozu, tak samo jak codziennie mam wybór czy mogę kogoś skrzywdzić czy nie. Po prostu uderza mnie brak logiki w tych stwierdzeniach, w dodatku przy atakach ad personam- jak założenie, że mam 5 lat i nie znam historii. Choć gdy ktoś czytał uważnie komentarze, to wasi prapra dziadkowie pamiętają II wś, a mój dziadek I wś.( ͡° ͜
Ale stwierdziłeś, że warto było, bo historia Kolbe.