Wpis z mikrobloga

@djtartini1

To wszystko i tak odejdzie w zapomnienie, tylko straty są coraz większe. Nawet co do celu tego marszu nie jesteście zgodni.

Tego nie napisałem- tylko Ty.
  • Odpowiedz
@MPXD: @kruszon_: Z tym Mozartem przy sraniu- to grubo poleciałaś, ale pamiętaj, że to nie dotyczy tamtych osób, ba nawet mnie nie dotyczy, tylko opisujesz swoje własne doświadczenia, o niebo lepsze od tamtych. Nie masz kompletnie nic wspólnego z nimi czy ze mną, ale wypowiadasz się w naszym imieniu- stąd jak pisałem brak spójności, czy logiki. Ba, nawet nie wiem skąd się wziął ten temat, biorąc pod uwagę
  • Odpowiedz
@djtartini1: dobrze, widzę że bardzo chcesz krążyć wokół tematu nie dotykając jego sedna, więc spytam wprost: masz do wyboru dwie opcje:
A) istnienie obozów koncentracyjnych, tortury fizyczne i psychiczne, głód, wychłodzenia, piece, śmierć milionów i możliwość opowiadania o Kolbem
B) brak obozów i niemożność opowiadania jego wzruszającej historii
Co wybierasz?
  • Odpowiedz
@djtartini1: jaka piękna wymijającą odpowiedź ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeszcze przed chwilą pisałeś że gdyby jak chcą antynataliści nie było problemów to wydarzyłoby się straszna tragedia tzn. nie byłoby o czym opowiadać. Że ta moneta ma dwie strony. Bierzesz tą monetę czy ją wyrzucasz? Uważasz że było warto czy nie?

Myślisz że ludzie po pierwszej wojnie nie myśleli tak jak ty?
  • Odpowiedz
Myślisz że ludzie po pierwszej wojnie nie myśleli tak jak ty?

@MPXD: @Bazarnia: Po pierwszej wojnie dziadek robił buty i nie myślał o pierdołach. De facto druga wojna była dogrywką pierwszej i to wisiało w powietrzu. Czy będzie gorzej i kiedyś świat się skończy? Pewnie tak, ale jeszcze nie dzisiaj i możemy jeszcze zrobić dużo dobrego zanim się to wszystko skończy, a skończy się tak czy siak więc
  • Odpowiedz
@djtartini1

możemy jeszcze zrobić dużo dobrego

Czynienie dobra to zawsze naprawianie problemów / walka z cierpieniem, którego można uniknąć przez zaniechanie dalszego rozmnażania.
  • Odpowiedz
@djtartini1:

ale śmieszne migasz się od odpowiedzi i uprawiasz gimnastykę :)

Pewnie tak, ale jeszcze nie dzisiaj i możemy jeszcze zrobić dużo dobrego

I bardzo, duzo, złego. I dalej, dalej nie podałeś argumentu za pchaniem tematu skoro sam mówisz, że się skończy i znikną świadkowie.
  • Odpowiedz
I bardzo, duzo, złego. I dalej, dalej nie podałeś argumentu za pchaniem tematu skoro sam mówisz, że się skończy i znikną świadkowie.

@Bazarnia: @kruszon_: jest takie przestępstwo przez zaniechanie i to jest coś podobnego. OK, zawsze masz wybór, ale to jest Twój wybór, a nie dorabianie tego ideologii dla całej reszty. No, a że się skończy tak czy siak, bez specjalnego wysiłku z naszej strony to chyba tylko
  • Odpowiedz
Ok. Czy uważasz, z całą świadomością braku mocy sprawczej,

@MPXD: To jest błąd logiczny i źle postawione pytanie, bo mam moc sprawczą, choćby teraz siedziąc przed komputerem i olewając pracę. Zresztą jak pisałem wyżej nie wiem skąd się wziął temat nawiązując do mojego pierwszego komentarza
  • Odpowiedz
@djtartini1: Jaka ideologia? #efilizm to prawda oz życiu ziemskim, a nie pogląd.

No, a że się skończy tak czy siak, bez specjalnego wysiłku z naszej strony to chyba tylko się cieszyć, prawda?

Dokładnie. I warto temu pomoc przez #antynatalizm bez dorabiania sobie ideologi o chwalebnym cierpieniu na ziemi i ważeniu dobra i zła. Nikogo nie zmuszam, chcesz to rób kolejne ofiary dla DNA.
  • Odpowiedz
mocy sprawczej wobec istnienia obozów XD

@MPXD: Przecież nie założyłem żadnego obozu, tak samo jak codziennie mam wybór czy mogę kogoś skrzywdzić czy nie. Po prostu uderza mnie brak logiki w tych stwierdzeniach, w dodatku przy atakach ad personam- jak założenie, że mam 5 lat i nie znam historii. Choć gdy ktoś czytał uważnie komentarze, to wasi prapra dziadkowie pamiętają II wś, a mój dziadek I wś.( ͡° ͜
  • Odpowiedz