Trzeciego dnia pod wrzącą wodę wlatują łakocie prosto z Wietnamu. Dzisiejsza zupka czyli #vifon PHO - wyróżnia się przede wszystkim zawartością, gdyż zamiast klasycznego makaroniku instant, mamy tutaj kluski ryżowe. Zupkę zaproponował Mireczek @kefaise.
Smak: PHO Producent: Vifon Produkcja: Made in Vietnam Gramatura: 60g Zawartość: Kluski ryżowe (dodatkowo zapakowane), porcja oleju, spora paczuszka proszku Cena: 1.99zł Dostępność: np. Biedronka, Stokrotka
Recenzja: Zacznijmy od truskawki na torcie tego produktu czyli klusek. Kluski są naprawdę bardzo fajne, mięciutkie i szerokie, w dodatku jest ich naprawdę mega dużo. Są do tego bardzo śliskie, w efekcie czego gdy włoży się ich dużo do buzi to po prostu czuć, że pojedyncze osobniki same ześlizgują się do gardła. Ciekawe uczucie. W zasadzie dużo lepiej imitują prawdziwy makaron niż klasyczne kluski instant. Wadą klusek jest natomiast kompletny brak smaku. Smak niestety też nie jest najmocniejszą stroną tego produktu. Jedyne co tak naprawdę otrzymujemy to oleisty, łagodny posmak, żadnej konkretnej nutki. Jak to zwykle w Vifonach bywa mamy tu fajne warzywka, a co ciekawe jeden warzywek był taki przeogromny i wyglądał jak przeżuta guma do żucia. :p
Plusy: + oryginalność (w zasadzie tylko dlatego trafiła do mojego koszyka) + kluseczki niemalże luksja + po przygotowaniu wygląda na tyle dobrze, że można ją pomylić z prawdziwym jedzeniem + kluseczki zapakowane w folię
Minusy: - brak konkretnego smaku, jedynie posmaczek - kluski bez smaku, a szkoda bo ocierają się o ideał - to wielkie warzywko smakowało jak wata :(
Zupka jest okej, i uważam, że mogła by być w absolutnym TOPie gdyby tylko podkręcono jej smak. Ocena końcowa: 7/10
@Mergan27: @Sotk72: Król jest tylko jeden, nigdy nie zjecie lepszej zupki. Tylko są dwa problemy, dosyć droga i jak ktoś nie toleruje ostrego to nie podejdzie. Ogólnie polecam wszystkie zupki z tej firmy
@Mergan27: najgorszy vifon ever i taka nota? ten maron bez smaku i bez fasonu, którego nie da się w żaden sposób nabrać łyżką (nawet mega połamanego) i takie zachwyty? veto!
@Mergan27: To jest jedyna zupka która jem, najlepsza według mnie. Smak wcale taki słaby mi się nie wydaje, a w całej chacie potem czuć po niej zapach :P 9/10.
Ta zupa jest całkiem dobra, ale jako baza. Trzeba ją trochę zupgrade'ować. Ja dodaję do niej pokrojoną i usmażoną w marynacie pierś z kurczaka, do tego wciskam sok z cytryny albo limkonki, dodaje sosu tabasco, wsypuję curry, pieprz cayenne i dodaję trochę mielonej papryki. Wtedy ta zupka ma rację bytu i się
@mirek-kania @red7000 @Shagot @Eostre Ocena to tylko takie umowne podkreślenie recenzji. I wiem, że w Culineo dostała za dużo. Myślę , że oceny będą bardziej miarodajne za jakieś 3 dni bo będzie większe porównanie. Poza tym są to skromne subiektywne opinie. :)
@Mergan27: Jadłem tą zupkę. Makaron ciekawy, ale generalnie nie w moim guście, chociaż może po prostu odrzucił mnie brak smaku. Do poczciwego ostrego Vifona nie ma startu ( ͡°͜ʖ͡°)
3/30 - challenge
Trzeciego dnia pod wrzącą wodę wlatują łakocie prosto z Wietnamu. Dzisiejsza zupka czyli #vifon PHO - wyróżnia się przede
wszystkim zawartością, gdyż zamiast klasycznego makaroniku instant, mamy tutaj kluski ryżowe. Zupkę zaproponował Mireczek @kefaise.
Smak: PHO
Producent: Vifon
Produkcja: Made in Vietnam
Gramatura: 60g
Zawartość: Kluski ryżowe (dodatkowo zapakowane), porcja oleju, spora paczuszka proszku
Cena: 1.99zł
Dostępność: np. Biedronka, Stokrotka
Recenzja:
Zacznijmy od truskawki na torcie tego produktu czyli klusek. Kluski są naprawdę bardzo fajne, mięciutkie i szerokie, w dodatku jest ich naprawdę mega dużo. Są do tego bardzo śliskie, w efekcie czego gdy włoży się ich dużo do buzi to po prostu czuć, że pojedyncze osobniki same ześlizgują się do gardła. Ciekawe uczucie. W zasadzie dużo lepiej imitują prawdziwy makaron niż klasyczne kluski instant. Wadą klusek jest natomiast kompletny brak smaku.
Smak niestety też nie jest najmocniejszą stroną tego produktu. Jedyne co tak naprawdę otrzymujemy to oleisty, łagodny posmak, żadnej konkretnej nutki. Jak to zwykle w Vifonach bywa mamy tu fajne warzywka, a co ciekawe jeden warzywek był taki przeogromny i wyglądał jak przeżuta guma do żucia. :p
Plusy:
+ oryginalność (w zasadzie tylko dlatego trafiła do mojego koszyka)
+ kluseczki niemalże luksja
+ po przygotowaniu wygląda na tyle dobrze, że można ją pomylić z prawdziwym jedzeniem
+ kluseczki zapakowane w folię
Minusy:
- brak konkretnego smaku, jedynie posmaczek
- kluski bez smaku, a szkoda bo ocierają się o ideał
- to wielkie warzywko smakowało jak wata :(
Zupka jest okej, i uważam, że mogła by być w absolutnym TOPie gdyby tylko podkręcono jej smak. Ocena końcowa: 7/10
Tag do obserwowania/czarnolistowania: #dailyzupka
Czy mam podawać skład zupek?
Komentarz usunięty przez autora
A co do smaku to wg mnie wszystkie zupki smakują tak samo lub gorzej od tej :/
A mój rekord to 5 zupek w ciągu
@Sotk72
@Krzysiekj220
Jakie sklepy?
Polskie recenzje w pigułce
Ta zupa jest całkiem dobra, ale jako baza. Trzeba ją trochę zupgrade'ować. Ja dodaję do niej pokrojoną i usmażoną w marynacie pierś z kurczaka, do tego wciskam sok z cytryny albo limkonki, dodaje sosu tabasco, wsypuję curry, pieprz cayenne i dodaję trochę mielonej papryki. Wtedy ta zupka ma rację bytu i się
@red7000
@Shagot
@Eostre
Ocena to tylko takie umowne podkreślenie recenzji. I wiem, że w Culineo dostała za dużo. Myślę , że oceny będą bardziej miarodajne za jakieś 3 dni bo będzie większe porównanie. Poza tym są to skromne subiektywne opinie. :)
@Sotk72 Mam kupioną, ale inny smak. :)
@komaar Jak spotkam, to kupię :)