Wpis z mikrobloga

Tak mi przyszło do głowy pewne pytanko. Mirki z całej Polski - jak jest u Was z cenami biletów na mecze Waszych drużyn? Glownie chodzi mi o ekstraklasę i pierwsza ligę. Wiem, ze rozpiętości są duże a bilety z roku na rok drożeją. Chodzi mi o cenę za bilet bez żadnych zniżek czy karty kibica.

U siebie na Wisłę Kraków płacę 60zl za bilet na trybunę E (wzdłuż boiska), jeszcze dwa sezony temu były one po 45zl.

W ubiegłym roku byłem raz na Garbarnii gdy ta grała w pierwszej lidze i zapłaciłem zawrotne 10zl na te sama trybunę (swoją drogą na Garbarni dostalem najpiękniejszy bilet jaki w życiu trzymałem w ręce - żałuje ze gdzieś zaginął).

Tez kojarzy mi się, że ze dwa-trzy lata temu byłem na Lechii przy okazji wizyty w Gdańsku (mecz z Cracovią przegrany 0:1) i kupowałem bilety w dniu meczowym w jakimś salonie prasowym. Zaskoczyłem się wtedy bo na trybunę wzdłuż boiska zapłaciłem chyba ponad stówę za bilet, tak mi się coś kojarzy.

A jak jest u Was?

#pilkanozna #mirkohooligans
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AST0N: Płacisz na Wisłę więcej, bo szefo Misiu zdefraudował z waszej kasy tyle, że teraz budżet trzeba odkuć ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@seeksoul: Zawsze tak było czy ostatnio potaniały? Jak wspominałem byłem na Lechii i kojarzy mi się ponad stówka za bilet (ale byłem z rozowym wiec może mi się poebalo i to była ponad stówka za dwa)
  • Odpowiedz
@AST0N: ostatnio tylko karnety podrożały, ale te 50zł już jest jakiś czas
a te 100zł co Ci się kojarzy to może poszedłeś na drugą stronę boiska na trybunę czerwoną? tam gdzie są ławki rezerwowych i wyjście z szatni
  • Odpowiedz
Naprawdę bilety na Ekstraklasę tyle kosztują? Pięć dych, o wyższych cenach nie wspominając to zbyt wygórowane oczekiwania. A swoją drogą to miałem w zeszłym sezonie darmowy VIP na Piasta: mogłem wejść osobnym wejściem, posiedzieć przy stoliku w knajpce, napić się darmowego soku, a miejsce miałem na wysokości jednej bramki, z którego nie było widać drugiej. Jak potem zobaczyłem ile taki bilet kosztuje to padłem - 120 złotych. xDDD
  • Odpowiedz
@AST0N: Na Legii na najbliższy mecz Żyleta 35 zł, wschodnia 55 zł, brak karty dopłata 5 zł.
Z ostatnich lat najdroższe bilety jakie pamiętam były na LM i 1/16 LE - Żyleta 90, wschodnia 240 zł, dopłata za brak karty 15 zł.
  • Odpowiedz
@AST0N
Na mecze Lecha u siebie ostatnie czasy to bodajże 25/30 zł, teraz na mecz z Legią cena 50zl. Mówię o biletach do Kotła lub na IV trybunę. W karnecie na całą rundę wiem , że bilety wychodzą w bardzo dobrej cenie.
  • Odpowiedz