Wpis z mikrobloga

@harpiowata: przepraszam Cię młoda damo czy Ty chcesz naszymi zasobami pieniężnymi zażądać czy o co Ci dokładnie chodzi? Mają gdzieś? No trudno, ja też mam gdzieś, są alternatywy. Podobna akcja była z gilette to się obsrali na miętowo :)
@chuckmls akurat Gillette nie obsrało się na miętowo przez tą akcję, tylko przez to, że moda na zarost jest ciągle żywa i golenie się nie jest już aż tak popularne :) ale wy możecie sobie zrobić taką korelację i udawać, że to przez ból dupy wykopków xD Cała branża odnotowala straty.
@chuckmls no ale jesteś w stanie jakoś konkretnie to uargumentować i odpowiedzieć, czy tylko argumenty ad personam? Zobacz sobie akcje innych marek które zajmują się w branży kosmetycznej zarostem, wszędzie akcje i popyt spada, właśnie ze względu na modę na zarost i maszynki elektryczne.
@harpiowata: no ale co, nie zaprzeczysz? Ja tam jestem za równym traktowaniem, przez co rozumiem, nie dawanie przywilejów żadnym grupom społecznym, religijnym czy którejś z płci. Tęczowa jesteś, wydaje mi się że twoja grupa podziela ten pogląd. Mogę wyrażać swój sprzeciw swoim własnym portfelem, żyję zgodnie z własnym sumieniem. Ogólnie historia bojkotu gilette jest znana i odbiła się sporym echem w świecie, sprzedaż im spadła i PRZEPRASZALI, czyli akcja odniosła skutek.
@chuckmls ta zniżka to jest najzwyczajniejszy greenwashing dla bolta, żeby kobiety zaczęły korzystać z tej usługi. Serio. Tak samo, jak koncerny robią sobie tęczowe logo czy mówią, że wspierają LGBT. Marketingowo to zajebista zagrywka, bo social media pieją o tym, że łał ale to super akcja, zwracają uwagę na gender gap ¯_(ツ)_/¯ i tak się żyje w tym tęczowym kapitalizmie.
Też tak nie uważam, ale to zwykły prezent na dzień kobiet. Nie
@harpiowata: akurat Gillete spadało bardziej niż konkurencyjne marki. Akcje przenoszenia się na inne marki były popularne nie tylko na wykopie, ale również za granicą - na reddicie, 4chanie.