Aktywne Wpisy
Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem podobnych sytuacji. Weźmy przykład imprezy: WESELE
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
![bojackHorsemanPatataj - Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem p...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/95b0b5def77c2e4575683020aacd609100bca9dcc4f4e2c32f4e4221d1b40e92,w150.png)
Polaczki będziecie ruchani aż was kukle będą swędzieć ???????? #bekazlewactwa
![ciekawostki-i-nie-tylko-tv - Polaczki będziecie ruchani aż was kukle będą swędzieć ??...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/d4681d3203240a67472ee5742515d4464ccceb257e814ebb60caca6272bd46f7,w150.jpg)
#pizza #gotujzwykopem
1,5% soli, drożdże suszone, #!$%@? wszystko do michy, robisz szejka dodając wodę 15*c trochę oliwy z oliwek i czekosz trochę moment, znowu szejk i #!$%@? wszystko na blaszkę. Takie #!$%@? dobre
Dajesz 1.5szklanki mąki, 40g drożdży świeżych, 2 łyżeczki cukru, oleju z 4 duże łyżki soli i ziół do smaku wg uznania i wody lejesz do wszystkiego na oko żeby ciasto gładkie było, jak już wyrobisz ciasto odstawiasz na 30 minut i możesz robić pizzę
Ps. Woda ciepła, nie zimna, nie gorąca. Żeby drożdży nie zabić.
@Raul777
0,4 kg przesianej mąki (najlepiej tej do pizzy 00),
[ćwierć kostki drożdży+łyżeczka cukru+ łyżka stołowa mąki + pół szklanki ciepłej wody - rozrabiasz i odstawiasz na 30 minut do aktywacji drożdży]
po aktywowaniu drożdży:
do pozostałej mąki (0,4kg - łyzka stołowa co poszła do drożdży) dajesz:
- zawartość miski z drożdżami
- 1/4 szklanki ciepłej wody
- łyżkę stołową OLIWY Z OLIWEK (a nie oleju słonecznikowego XD)
MIESZASZ trochę
po