Wpis z mikrobloga

A wy te zapasy jedzenia to kiedy chcecie zużywać? Jak milicja wam drzwi do mieszkań zabije deskami?

Z tego co różne źródła pokazywały to nawet w Wuhan sklepy były zaopatrywane jak zwykle.

Serio pytam bo #!$%@? szczerze to nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji w której byście musieli bazować na żywności zmagazynowanej w piwnicach.

#koronawirus #2019ncov #bekazpodludzi
  • 25
@tomy86: W momencie jak wyjdzie na wierzch, że rezerwy awaryjne kraju to pic na wodę, bo PiS tą kasą przekupił górników. A od 2016 NIK nie wydał żadnego raportu dotyczącego ARM - ostatni wpis to, że PiS przesunał kasę z tej instytucji na ratowanie kopalń.
@tomy86: ja normalnie zakupy robiłem na 3 dni, teraz zrobiłem zapas na 7 dni żeby nie stać później w kolejkach jak się panikarze rzucą na sklepy. We Włoszech był z tym problem. No i kupiłem zapas żeli dezynfekujacych i sprayów. Ale takich rzeczy używamy od zawsze + używamy ich w pracy. Kupiłem jak jeszcze ceny były normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji w której byście musieli bazować na żywności zmagazynowanej w piwnicach.

@tomy86: przyklad, masz kaszojady i nie chcesz sie zarazic bo one moglyby zarazic sie od Ciebie. Sklepy sa wystawione na virusa bo odwiedza je sporo osob. Robiac zapasy i nie chodzac do sklepu zwiekszasz szanse na to, ze kaszojady beda zdrowe.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tomy86: ja mam 50kg mąki. Kupuje ja prosto z młyna do tego zakwas woda i prąd.
Makarony tak 10 opakowań.
Ryżu dwa kilo bo nikt nie lubi.
Cztery konserwy Krakusa i z 10 tyrolskiej.
Będzie na wyjazdy.

Jedynie co tak naprawdę ekstra kupiłem to 12 litrów mleka uht.
No i nie wiem co z tym zrobię jak nie będzie szału zakupów.