Aktywne Wpisy

W mieszkaniu ktore kupilem w #wielkaplyta sa takie oto gowniane piwnice, do ktorych co jakis czas ktos robi wlam. Chcialbym tam trzymac elektronarzedzia i drozszy rower.
Co na to wymyslic? Wymiane drzwi? Myslalem o stalowych ale nie wiem jak z mocowaniem do tych cegiel…
Ktos przerabial podobny temat i sprzeda jakas porade?
#mieszkanie #piwnica #pytanie #pytaniedoeksperta #remontujzwykopem #remont
Co na to wymyslic? Wymiane drzwi? Myslalem o stalowych ale nie wiem jak z mocowaniem do tych cegiel…
Ktos przerabial podobny temat i sprzeda jakas porade?
#mieszkanie #piwnica #pytanie #pytaniedoeksperta #remontujzwykopem #remont
źródło: IMG_6181
Pobierz
Apaturia +164
Bezsenny pierwszy miesiąc życia. Nowo narodzone delfiny i orki w ogóle nie zasypiają przez pierwszy miesiąc życia – pozostają wtedy w ciągłym ruchu, by utrzymać odpowiednią temperaturę ciała i odpowiednio często wynurzać się na powierzchnię w celu zaczerpnięcia oddechu, a także, by móc szybciej reagować w razie ewentualnego zagrożenia. Nie wywiera to negatywnego wpływu na ich rozwój, wręcz przeciwnie, ciągła aktywność wydaje się go wręcz wspomagać.
Jak można się spodziewać, ich matki również
Jak można się spodziewać, ich matki również
źródło: Baby Orca Leaping
Pobierz

Czy istnieje w React odpowiednik...
element.append/before/after?Chodzi o zmianę miejsca elementu, ale nie poprzez klonowanie ani tworzenie na nowo identycznego elementu, a faktyczne przeniesienie elementu.
Tak jak tutaj w VaniliaJS:
https://vw36m.csb.app/
Jak kliknąć "More", to element "Widget" przenosi się z
articlebobodyi z powrotem - ten sam element, bez żadnego szwenku - z użyciemelement.append.Jeśli takie coś istnieje w react to jak się nazywa?
(ja mam pomysł na API, jak takie coś można by robić w deklaratywnym stylu, w JSX, ale może jednak już istnieje?)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ten sam element ma się przenosić w różne miejsca w DOM, a nie tworzyć i znikać inny ale identyczny.
Wtedy by trzeba zawartość zapisywać na zewnątrz i przypisywać... Mnóstwo niepotrzebnej pracy.
Ale jak nie wiesz czy takie rozwiązanie istnieje to trudno. No chyba że wiesz, że nie istnieje?
Komentarz usunięty przez autora
+ możesz takie coś animować cssem
+ lecisz z useState lub reduxa mapę state to props
+ powinno być wydajniejsze
- masz więcej DOMu
Szukam sytuacji, gdzie to nie wystarczy...
Może jakby ten przykład który podałem działał tak: zaczynam coś wpisywać do inputa, i wtedy widget się przenosi?
Żeby karetka wpisywania zachowała swoje miejsce, żeby nie musieć tego przenosić ręcznie?
Muszę sprawdzić w tym swoim przykładzie, czy jak używam
element.append, to mi stan zaznaczeniaelement.appendteż nie do końca zachowuje ciągłość.Focus z input-a znika - to da się łatwo naprawić.
Ale nie znika pozycja kursora w inpucie - to na plus.
Za to np. Ctrl+z działa tylko do miejsca przejścia - czyli jak zacznę pisać, to po pierwszej literze widget się przenosi(takie działanie ustawiłem), a potem Ctrl+z nie kasuje tej pierwszej wpisanej litery. Cofania działa tylko do miejsca, w
Ja to testuję na Vanilia JS i w nim to działa w ten sposób.
z vdom to na pewno by znikała, bez wątpienia - dlatego zastanawiam się nad rozwiązaniem, zachowującym ciągłość.
U mnie element ma być w dwóch miejscach - raz w jednym, raz w drugim.
Portals sprawia, że mimo że jest w jednym, to jest traktowany jakby był zagnieżdżony w innym.
Po prostu rozwiązuje to inny problem.
Zobacz sobie dokumentacje replaceWith i odnośnik do specyfikacji. Zamieniając te elementy, usuwasz je z drzewa DOMu i dodajesz je z powrotem z dodaną referencją
https://dom.spec.whatwg.org/#concept-node-replace
W reakcie załatwiasz to stanem/contextem/reduxem, czymkolwiek.
próbuję teraz z event-em
beforeinput.Oczywiście replaceWith tego nie rozwiązuje, zdążyłem się zorientować.
Ja o tym wyżej już pisałem. :|
input, bo obsługuje wszelkie formy wprowadzania treści.Teraz nie działa na Firefoksie, bo on nie obsługuje jeszcze
beforeinput.Na Chrome działa.