Wpis z mikrobloga

@Thexil: przedmioty z ostrym zakończeniem lub ostrą krawędzią - przedmioty z ostrym zakończeniem lub ostrą krawędzią nadające się do użycia w celu spowodowania ciężkiego obrażenia ciała, w tym:
przedmioty przeznaczone do rąbania, takie jak siekiery, topory i tasaki,
czekany i szpikulce do lodu,
ostrza do maszynek do golenia,
noże do cięcia kartonów,
noże o długości ostrza powyżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Thexil: miałem w portfelu taki składany nożyk polecany kiedyś z Ali, trzy razy przechodziłem bramki aż w końcu sam się skumałem i go wyciągnąłem z portfela
  • Odpowiedz
@Thexil: Skoro i tak nadajesz rejestrowany bagaż, to po co ryzykować? Wrzuć i nie będziesz miał zmartwień. Wszystko zależy od kontroli na lotnisku, kiedyś widziałem dziecku zabrali pistolet na wodę plastikowy bo uznali to za coś przypominającego broń. I wtedy nie ma żadnej dyskusji z nimi.
  • Odpowiedz
@Thexil: Dla mnie absurd, skoro doskonale widać, że to zielony plastikowy pistolecik za 10zł kupiony u chińczyka. Jeśli to Cie nie rusza to widziałem również jak zabierali cążki do paznokci, a nawet pilniczki XDD
Ale widziałem też jak przepuszczali z takimi rzeczami, więc wszystko zależy od kontroli. Jeśli Ci na tym zależy to wrzuć do głównego i po problemie xd
A co to za porównanie? No takie, że ten Twój
  • Odpowiedz
@gaddemyt: cazki podchodza pod to samo co ten moj nezbednik- ostra krawedz. Pilnik to juz szpikulec, inna kategoria. Co do broni to masz jasno powiedziane. Wszystko co przypomina wygladem/ksztaltem. Jesli nie rozumiesz o czym mowie to sobie zobacz jak emoji bronii sie zmienia na serwisach spolecznosciowych od 10-12 lat. Nawet bomba w balona sie zmienila. Jakikolwiek pistolecik moze wywolac poruszenie wsrod ludzi, skojarzenia w nieodpowiednich momentach itp. Masz racje, pasuje
  • Odpowiedz
@Thexil:

Masz racje, pasuje pod 1 z glownych ale nie pod bron ;)

Pytasz, czy możesz to zabrać, to Ci odpowiedziałem, że zależy od kontroli i lepiej będzie włożyć w główny, a skoro wiesz że pasuje, to po co pytać w sumie XD
  • Odpowiedz