Wpis z mikrobloga

@shiningsky: Golda farmię od początku gry. Skupiam się na "szczęściu" generując tym samym ciągle złoty wiek, idę w naukę, a parę jednostek wojskowych tylko na pokaz poza zagranicami trzymam. Oczywiście, granice zamknięte, żeby npc nie mógł sobie dryfować i coraz szybciej kolonizować mapy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szok NPC – bezcenny – kiedy atakuje Cię i obraża bo nie masz wojska, ale kiedy wchodzi do twojego
  • Odpowiedz
@TheOneEyedKing:

Gram aby sie odstresować, a nie w------ć. XDDD

Do tego służy emperor, a nie normal ( ͡° ͜ʖ ͡°) W--------e zaczyna się na immortalu, a deity to już abusowanie mechaniki/ai gry.
  • Odpowiedz
@skullek:

Komputer ma spore bonusy, ale da się wygrać jeszcze każdą grę.

Prawie każdą, bo można trafić pomiędzy attyllę i czakę, a to może się różnie skończyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zelber: Problem z kolejnymi poziomami trudności jest taki, że w Civ nie powodują, że przeciwnik operuje lepiej swoimi możliwościami, a po prostu dostaje znaczące boosty, które na wyższych poziomach są w---------e i zmuszają gracza do stosowania abuzywnych mechanik i exploitów. Nie da się grać "normalnie" na wyższych poziomach, potrzebne są sztuczki lub giga fart.
  • Odpowiedz
@Awerege: Nie, po prostu trzeba dobrze grać dyplomacją. W piątce nie ma żadnych kar dyplomatycznych za robienie interesów za plecami, więc gra się staje dziecinnie łatwa. Z drugiej strony wystarczy mieć kilku łuczników i dobrze skomunikowane miasta, wtedy to mogą Ci skoczyć.

Ale jeśli nie potrafisz utrzymać w dobrym stanie wojska i dróg, to wystarczy zająć czymś sąsiadów. Jak trafiasz obok takiego Czaki, to najłatwiej wypowiedzieć wojnę jego sąsiadowi. A
  • Odpowiedz
@multikonto69: Mirku ciekawy wykład nie powiem, tylko, że ja dorzucam sobie do każdej rozgrywki opcję "nieprzewidywalna osobowość botów" – czy jakoś tak, która jest w opcjach. I rzeczywiście widać zmiany, jak np. taktyczny Kazimierz, który zamiata Ruskich, a potem idzie w układ z Aleksandrem. Raz miałem sytuację (stolica obok stolicy - niefart) Moskwa i Persopolis (ja), jakie było moje zdziwienie, kiedy "Kaśka" z przyjaznymi stosunkami i handlem, po prostu rzuciła
  • Odpowiedz
@multikonto69: Sam do dziś nie rozumiem, czemu twórcy postanowili dać takiego boosta Katarzynie. Jak dobrze pamiętam to ona już pasywnie, mnoży surowce razy dwa, a reszta brzmi tak jak Ty to opisałeś.

Do dzis zastanawiałem się właśnie czemu one tak n--------ą flotę, a teraz dostałem odpowiedź. Chyba muszę poszukać fixow, modów, żeby ożywić grę. XDDD
  • Odpowiedz