Aktywne Wpisy

elozapiekanka +131

tindeRoman +192
Kupiłem sobie najmocniejszy możliwy paralizator i wam też to polecam. W Krakowie i innych polskich miastach roi się od patologii z „psieckami” bez kagańca ani smyczy, więc rozwiązanie jest jedno - jeśli taki pies choćby źle na ciebie spojrzy, przepuść przez niego całą moc swojego paralizatora aż będzie sztywny, ale zostaw trochę baterii na samoobronę przed rozwścieczonym właścicielem. Jeśli ci ludzie nie są w stanie zaakceptować że życie człowieka jest ważniejsze niż
źródło: image_picker_08150C42-31B1-44B5-93FA-52772D693315-37175-00000FEE29E45957
Pobierz

źródło: comment_15827870676g8U5mKQZqQBlgHBkgbj5P.jpg
PobierzSzok NPC – bezcenny – kiedy atakuje Cię i obraża bo nie masz wojska, ale kiedy wchodzi do twojego
jednostki jedynie na początku robie, potem terakotową armie i do końca już aby ulepszam co mam. Religia daje fajne boosty, jednak trzeba dość szybko nawracać i wysyłać inkwizytorów, żeby AI Cie nie zajechało swoimi religiami. W CiV boli mnie to, że ta dyplomacja jest taka do dupy. Masz sojusznika, wszystko na zielono z nim, umowy naukowe, pakt obronny, etc. i nagle wyskakuje
Do tego służy emperor, a nie normal ( ͡° ͜ʖ ͡°) #!$%@? zaczyna się na immortalu, a deity to już abusowanie mechaniki/ai gry.
Dla przyjemności to się gra na emperor - Komputer ma spore bonusy, ale da się wygrać jeszcze każdą grę.
Na immortalu zdarza mi się wygrać, ale jeszcze nie jestem takim koksem żeby wygrywać zawsze, więc na deity staram się nie pchać :D
Prawie każdą, bo można trafić pomiędzy attyllę i czakę, a to może się różnie skończyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Boty w ogóle się nie rozbudowują, a w epoce atomu mają tak słaby przemysł, że w 10 tur jesteś w stanie zbudować armię, która podbije cały świat. Wtedy boty będą rękami i nogami trzymać się broni jądrowej, bo to będzie dla nich jedyna szansa na ocalenie XDDD
Nie mam pojęcia jak #!$%@? trzeba grać, żeby dać się zdominować botom. To pewnie przez ten handel, który jest kompletnie bezużyteczny w tej grze. Kupowanie surowców to
Komentarz usunięty przez autora
Ale jeśli nie potrafisz utrzymać w dobrym stanie wojska i dróg, to wystarczy zająć czymś sąsiadów. Jak trafiasz obok takiego Czaki, to najłatwiej wypowiedzieć wojnę jego sąsiadowi. A
Ona tak się od trójki zachowuje. Jest ze wszystkimi w przyjaznych stosunkach i nagle wypowiada komuś wojnę z #!$%@?. Tym bardziej w piątce, gdzie Rosja ma kilkanaście perków produkcyjnych, silną kawalerię i do tego gigantycznego boosta do nauki i kultury w połowie gry (chyba w momencie wynalezienia plastiku, albo nieco wcześniej).
Jazda się zaczyna podczas wyboru ideologii. Jak Katarzyna wybierze faszyzm, to te wszystkie perki militarne się kumulują. I tak, jeśli ma państwo podobnej wielkości, potrafi wyprodukować cztery razy więcej czołgów od Ciebie, a te czołgi mają po 10 punktów ruchu
Do dzis zastanawiałem się właśnie czemu one tak #!$%@?ą flotę, a teraz dostałem odpowiedź. Chyba muszę poszukać fixow, modów, żeby ożywić grę. XDDD