Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sinusik: To jest w ogóle dziwne bo showrunnerka akurat lubi silne postacie kobiece i tutaj by mogła pokazać Nenneke, inteligentą kapłankę. No ale jak widać ważniejsze było ukazanie szkolenia Yennefer, jej ucieczki przez portale, romans z Istreddem no i napieprzanie falą ognia z rąk.
  • Odpowiedz
@sinusik: jaka showrunnerka taki serial. Nie ma co ukrywać że chodzi tu tylko i wyłącznie o politykę - zamiast skupić się na scenariuszu, skupili się na sfeminizowaniu serialu (mimo że Sapkowski w książkach już to zrobił) i odpowiedniej ilości czarnoskórych postaci w tle. W tym serialu nic nie trzyma się kupy, z wyjątkiem dwóch wspomnianych przeze mnie rzeczy.
  • Odpowiedz
@Czarendzer: postacie Jaskra i Geralta są genialnie napisane, od strony technicznej efekty specjalne są ponadprzeciętne i to właściwie tyle. Nie jestem im w stanie wybaczyć tego co zrobili względem oryginału (książek). Każdy inaczej odczuje ten serial, tobie mógł się podobać, ale mi z pewnością nie przypadł do gustu.
  • Odpowiedz
@Czarendzer: Oczywiście 2,7 i 8 są tak słabe* Ogólnie. Tam gdzie nie kombinowali i robili w duchu książek = tam jest przynajmniej dobrze (sceny w Blaviken, uczta z Jeżem) A tam gdzie pojawiają się dopisane sceny z Yennefer, miałem ochote przewinąć. A to zajmuje połowę serialu...
  • Odpowiedz