Wpis z mikrobloga

Czy jest jakaś logiczna przesłanka do tego, żeby kupować te wszystkie maseczki w zawyżonych cenach? Już kilka osób z mojego otoczenia kupiło... że niby ostatnia szansa żeby kupić, zaraz nie będzie i olaboga co ja zrobię jak pojawi się wirus u nas. W jaki niby sposób taka maseczka ma chronić?
#koronawirus #pytanie #pandemia #maseczki
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@layla__ xD
Wypowiadając się jako znajomy ziomka który tak aktualnie robi fajny pieniądz na strachu wśród idiotów - jak najbardziej, pamiętaj również że podobną ignorancją w stosunku do zagrożenia może też wykazać się połowa bliskiej Ci grupy osób więc najlepiej kup tak z dwa kartony na zapas. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio to nie ma żadnych, co najwyżej mogą pomóc nie zarażać innych jak sam
  • Odpowiedz
@PoczciwyChlop: ciesze się, że w tak krótkim czasie wzbudziłam w Tobie takie zainteresowanie, że nazwałeś to fascynacją. Na szczęście nie bycie wieloletnim aktywnym wykopkiem nie ujmuje mi. Mam ochotę się poudzielać więc się udzielam.
  • Odpowiedz
Ok dziekuje Wam za odpowiedzi.
Wlasnie gdzies slyszalam, ze te maseczki powinny nosic osoby juz zarazone, ale na zdjęciach z Chin/Korei widac, ze wszyscy to noszą. Zastanawiam sie czy to jakies zalecenie odgorne czy po prostu psychologia tłumu?
W kazdymrrazie dzieki za pomoc.
  • Odpowiedz