Czy jest jakaś logiczna przesłanka do tego, żeby kupować te wszystkie maseczki w zawyżonych cenach? Już kilka osób z mojego otoczenia kupiło... że niby ostatnia szansa żeby kupić, zaraz nie będzie i olaboga co ja zrobię jak pojawi się wirus u nas. W jaki niby sposób taka maseczka ma chronić? #koronawirus #pytanie #pandemia #maseczki
@layla__: nic Cie nie ochroni , niech znajomi doczytają jak przenoszą sie zarazki drogą kropelkową. Jak już to dla chorych , żeby aż tak tym nie pluli.
@layla__ xD Wypowiadając się jako znajomy ziomka który tak aktualnie robi fajny pieniądz na strachu wśród idiotów - jak najbardziej, pamiętaj również że podobną ignorancją w stosunku do zagrożenia może też wykazać się połowa bliskiej Ci grupy osób więc najlepiej kup tak z dwa kartony na zapas. ( ͡°͜ʖ͡°) A tak serio to nie ma żadnych, co najwyżej mogą pomóc nie zarażać innych jak sam
@layla__: teraz już się nie opłaca kupować. Po pierwsze drogo, po drugie trzeba długo czekać na dostawę, po trzecie nie chronią w 100% (mówię o tych lepszych maskach).
@PoczciwyChlop: ciesze się, że w tak krótkim czasie wzbudziłam w Tobie takie zainteresowanie, że nazwałeś to fascynacją. Na szczęście nie bycie wieloletnim aktywnym wykopkiem nie ujmuje mi. Mam ochotę się poudzielać więc się udzielam.
Ok dziekuje Wam za odpowiedzi. Wlasnie gdzies slyszalam, ze te maseczki powinny nosic osoby juz zarazone, ale na zdjęciach z Chin/Korei widac, ze wszyscy to noszą. Zastanawiam sie czy to jakies zalecenie odgorne czy po prostu psychologia tłumu? W kazdymrrazie dzieki za pomoc.
#koronawirus #pytanie #pandemia #maseczki
https://www.google.com/amp/s/zdrowie.radiozet.pl/amp/full/20753/Medycyna/Wiadomosci/Koronawirus-wnika-przez-oczy.-Lekarz-zachorowalem-bo-nie-nosilem-okularow
Wypowiadając się jako znajomy ziomka który tak aktualnie robi fajny pieniądz na strachu wśród idiotów - jak najbardziej, pamiętaj również że podobną ignorancją w stosunku do zagrożenia może też wykazać się połowa bliskiej Ci grupy osób więc najlepiej kup tak z dwa kartony na zapas. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio to nie ma żadnych, co najwyżej mogą pomóc nie zarażać innych jak sam
Komentarz usunięty przez moderatora
Wlasnie gdzies slyszalam, ze te maseczki powinny nosic osoby juz zarazone, ale na zdjęciach z Chin/Korei widac, ze wszyscy to noszą. Zastanawiam sie czy to jakies zalecenie odgorne czy po prostu psychologia tłumu?
W kazdymrrazie dzieki za pomoc.