Wpis z mikrobloga

Oglądajcie wiadomości w #tvpis. Samo wyśmiewanie tego na wykopie nie jest wystarczające. Musicie cały czas widzieć, co oni o----------ą, jak siermiężna i ostentacyjna jest ich propaganda i cały czas powtarzajcie o tym znajomym. To nie jest nawet karykatura dziennikarstwa, to bardziej jak zbrodnia na ludzkich umysłach. Chciałbym, żeby ten syf był szeroko komentowany za granicą. Mam nadzieję, że kogoś zainteresuje w końcu upadek polskich mediów publicznych.
#bekazpisu #bekazpodludzi
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JudzinStouner: Najgorsze jest to że media powinny nie być stronnicze. Powinny tylko przekazywać informacje. Tutaj natomiast od pierwszego zdania wiesz ze rząd i PIS jest jak zbawiciel. Natomiast w latach rządu PO było tylko zło i korupcja. Dzisiejsza opozycja to juz najgorsze zło tego świata.
  • Odpowiedz
@Nicky23: Tylko że służy sączeniu pisowskiej propagandy do łbów ciemnoty, więc będzie przez nich finansowana tak długo, jak oni będą rządzić. Sęk w tym, że normalni ludzie nie powinni się temu przyglądać jak nieszkodliwemu dziwactwu, bo to jest ultra szkodliwe. Dodam tylko, że Streicher, wydawca Der Stuermera dostał wyrok śmierci w procesie norymberskim, a jego propaganda została uznana zbrodnią przeciwko ludzkości. Panie Kurski, czekamy na sprawiedliwość. Ty pało.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Przydałoby się pozbierać ich największe absurdy i manipulacje, przetłumaczyć, ładnie opisać i wrzucić na reddita. Jeśli tam zdobędzie popularność, to jest duża szansa, że temat podłapią inne zagraniczne media.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner: Ja nie mogę tego oglądać, bo mnie nosi i się drę na telewizor. I łapię mocnego doła, bo dociera do mnie, w jakim chlewie żyję. I wyobrażam sobie, ilu ludzi wierzy w to, co oni mówią. To po prostu odrażające i mocno depresyjne ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@1tn00pr: Ba, przydałoby się do rozmowy z tymi którzy to wierzą.
Jakby było takie kompendium, a nie że sam muszę je zrobić to bym pogadał z dziadkiem na ten temat.
A tak to zrobię jak się za to zbiorę i wtedy pogadam (odkładam to od roku xD)
  • Odpowiedz
@1tn00pr: Nie podłapią bo jestem pewien (no dobra, "mam wrażenie"....tak na 80%) że już kiedyś ktoś wrzucił na reddita nitkę pisowsko-wiadomościową z tłumaczeniami i szum był ale jak to mówią psy szczekają karawana jedzie dalej i tyle z tego było
  • Odpowiedz
@JudzinStouner:

Stary. Wczoraj przez cały dzień wałkowaliście tu sytuację, gdzie ktoś zamienił nazwiska dwóch lekarzy udzielających wywiadu w TVP. Od razu było wiadomo, że to najzwyklejsza pomyłka bo zamiana jednego anona na drugiego anona ma tyle propagandowego sensu, co mądrości jest w postach neuropy. Mimo to, rżnąc głupów grillowaliście tu TVP, wieszcząc koniec demokracji, upadek obyczaju i zmierzch cywilizacji. Ok, TVP to TVP, ale przy tym śmiesznym portaliku wyglądają jak
  • Odpowiedz
@agaciksa ej ja mam tak samo, jak tylko słyszę ten dźwięk z czołówki to autentycznie robi mi się niedobrze. Do tego ci dziennikarze, którzy chamstwo mają wymalowane na twarzy. Aż się zagotowałam na samą myśl xD
  • Odpowiedz
@JudzinStouner Ja tylko tak przypomnę, że likwidacja telewizji publicznej była jedną z obietnic wyborczych PO. Ale nie zrobili tego mając sejm, senat i swojego prezydenta. Zgadnijcie dlaczego. Telewizja publiczna zawsze była tubą propagandową rządu. Po prostu teraz to przerosło najśmielsze wyobrażenia. Podejrzewam, że Geobels by się czegoś takiego nie powstydził. Poprzednie rządy potrafiły jednak zachować umiar.
  • Odpowiedz