Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Na wstępie muszę zaznaczyć, że zdaje sobie sprawę że nie jest to najbardziej fotogeniczne danie na świecie XD

Do tej pory jajecznicę jadłam głównie na maśle, boczku czy z cebulką. Nawet dosyć popularna wersja z pomidorami jakoś mnie nie przekonywała, ale jak zobaczyłam tą meksykańską odsłonę u dietdoctora wiedziałam że będzie mi smakować.
Pomysły na inne, nietypowe dodatki do jajecznicy chętnie przyjmę :)

Meksykańska jajecznica:

3 jajka
15g masła klarowanego
60g chorizo
20g marynowanego jalapeno*
10g szczypiorku
Sól
140g awokado
1/4 łyżeczki soku z cytryny

Chorizo pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle. Dodać papryczki i posiekany szczypiorek, chwilę przesmażyć i dodać jajka, posolić i usmażyć.
Podawać z awokado pokrojonym na plasterki i skropionym sokiem z cytryny

*ofc można więcej, jak ktoś lubi bardziej ostre
MAKRO: 858Kcal 39B 75T 7W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Na wstępie muszę zaznaczyć, że zdaje sobie sprawę że ...
źródło: comment_15820031649ILFOrAicy7VcxV2KSfOUS.jpg
  • 8