Aktywne Wpisy
rodnekr +294
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
Naczytałem się o LG 27GL850-B i raczej go wezmę, bo zależy mi na IPS i chciałbym wejść na większe odświeżanie niż 60.
Zastosowanie - głównie Cinema, After Effects i Premierka, ale lwią część stanowić będą gry. Nie zależy mi na reakcji w postaci 1ms, dlatego pytanie czy są alternatywy dla tego LG w cenie ok. 2 - 2,5k, które kosztem wolniejszej reakcji są dużo lepsze w innych, bardziej mi potrzebnych parametrach do pracy?
#monitory #komputery #hardware #pcmasterrace
@cadwell
Te z matrycą AUO (PG279Q, XF270HUA itd) mają gorsze kolorki i tragiczną kontrolę jakości. Zżółknięcie którejś części panelu, dead pixele i brudy pod matrycą to norma w tych monitorach.
Aorus ma podobne kolory co LG, gorsze QC (czerń z pewnością będzie mniej równomierna) od LG i jest wolnejszy, ale ma trochę lepszy kontrast i jakieś
@mimp no to zadecydowane, dzięki za utwierdzenie w przekonaniu.
Mam od miesiąca i mogę jak na razie polecić.
https://motherbear.home.blog/2019/12/08/lenovo-legion-y27q-20-review/