Wpis z mikrobloga

Mam wybrany monitor, ale się upewnię. Za kilka dni dotrze do mnie PC z Ryzenem 3950x i 2080ti. Postanowiłem więc upgradować mój leciwy monitor NEC 24' do czegoś z 2K i 27'.

Naczytałem się o LG 27GL850-B i raczej go wezmę, bo zależy mi na IPS i chciałbym wejść na większe odświeżanie niż 60.

Zastosowanie - głównie Cinema, After Effects i Premierka, ale lwią część stanowić będą gry. Nie zależy mi na reakcji w postaci 1ms, dlatego pytanie czy są alternatywy dla tego LG w cenie ok. 2 - 2,5k, które kosztem wolniejszej reakcji są dużo lepsze w innych, bardziej mi potrzebnych parametrach do pracy?

#monitory #komputery #hardware #pcmasterrace
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cadwell: Nie znajdziesz nic lepszego, testowałem wiele IPS-ów 144 HZ 1440p i LG jest najlepsze.

Te z matrycą AUO (PG279Q, XF270HUA itd) mają gorsze kolorki i tragiczną kontrolę jakości. Zżółknięcie którejś części panelu, dead pixele i brudy pod matrycą to norma w tych monitorach.
Aorus ma podobne kolory co LG, gorsze QC (czerń z pewnością będzie mniej równomierna) od LG i jest wolnejszy, ale ma trochę lepszy kontrast i jakieś
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@rad99 Na ten też trafiłem i czytałem o nim, ale chyba pójdę w LG ze względu na to, że przy premierze cieszył się większym wzięciem. Dzięki.

@mimp no to zadecydowane, dzięki za utwierdzenie w przekonaniu.
  • Odpowiedz