Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Odpalić inasta przeskrolowac, zalajkowac napisać po jednym xd, teraz następny track,
odpisać na messengerze lol,przesunąć dwa kryształki,przeskrolowac 10 life hackow na czysta cerę,Tinder dwa swapy, inny wykonawca na spotify ten track już leci 15s, o ktos odpisał na
Komentarz usunięty przez autora
@tak_ze_ten: nie kazda beletrystyka to ruchające sie wampiry i king
No rozumiem argument, natomiast widzę po sobie - że kiedy wezmę do ręki książkę to zazwyczaj czytam coś sensownego. Natomiast większość ludzi na telefonach przegląda instagrama, Facebooka, wykop itp. marnowanie czasu. Smartfony są tak zaprojektowane żeby tracić jak najwięcej czasu - na bezsensownym scrollowaniu. Nie narzekam na to, że ludzie używają telefonów xD ale jednak książka pozwala skupić uwagę, a nie rozpraszać ją od skakania po to treściach.
@
@TurboDynamo: @WykresFunkcji: Przeczytaliście mój drugi komentarz? Trochę w nim doprecyzowałem, o co mi chodziło w pierwszym.
@WykresFunkcji: Sporo ludzi też jak weźmie smartfona to czyta coś sensownego. To że spora część scrolluje jak ameby to nie jest akurat "wina" smartfonów tylko tego że są amebami. Jakbyś zabrał im smartfony i kazał czytać książki to myślisz że by się rozwinęli i czytali klasyke literatury albo ksiązki populatnonaukowe? Nie, czytaliby
@SomberDark: Niezupełnie, bo aby zweryfikować, czy to prawda, i tak musisz sięgnąć do źródeł naukowych :P
Żeby zobrazować, o co mi chodzi: spotkałem się kiedyś z opinią, że "Imię róży" Umberto Eco jest pozycją wartościową również z tego względu, że zawiera całe traktaty na temat kultury średniowiecza. Tymczasem kilka lat temu usłyszałem od pani profesor zajmującej się estetyką, że autor został wykluczony z Włoskiego Towarzystwa Mediewistycznego za to,
@Paczek_w_masle: Zeby etykieta czy instrukcja poszla do druku przechodzi chociaz przez redakcje, ma skladnie i raczej jest wolna od bledow ortograficznych.
Ludzie przegladaja fb/vikop/insta, domyslasz sie jaki jest tam poziom tekstow.
@ChadimusPrzegrywus: Polecam przeczytac ksiazke pt. „Cyfrowa demencja”.
@ChadimusPrzegrywus: Niby tak ale nie do konca. Czyt wyzej
@Tylko_szczera_prawda: Prosze Cie, wejdz do byle komunikacji i zobacz co robia na telefonie. Robisz z nas naiwniakow czy sam jednego udajesz?